Mano Gargždai



Kultūros fabrike – originalus spektaklis-pokštas pagal A.Čechovą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Spektaklio akimirka. Organizatorių nuotr. Spektaklio akimirka. Organizatorių nuotr.

     Lapkričio 25 d. (trečiadienį) 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike žiūrovai turės galimybę išvysti teatro „Indigum" spektaklį „Meška".


     Garsioji A.Čechovo pjesė „Meška" – sukurta kaip lengvas, neįpareigojantis pokštas (dramaturgo pasiūlytas žanras), režisierės Felicijos Feiferės netikėtos interpretacijos dėka virsta aplinkybių sąlygota drama, kurioje susitinka moteriškas ir vyriškas pradas, romantiška būsena ir pragmatiškas apskaičiavimas, protas ir jausmo ilgesys. Spektaklio „Meška" veiksmo dramatizmas ir mistiškumas, estetika, savita ir raiški kūno kalba prikausto žiūrovų dėmesį, o unikalus režisierės kūrybinis braižas nuolat stebina ir pakeri.

     Režisierė ne kartą statė šią, rodos, paprastą, A.Čechovo pjesę, ir kaskart, keičiant žanrą, vaidybos stilių, aktorius, suradus ir išgryninus laikmečio akcentus, sukuria išskirtinį reginį. Tai nepakartojamas rusų klasiko fenomenas, teikiantis begalę užuominų originaliam sceninio kūrinio gyvenimui.  

   Aprašoma istorija išlieka aktuali ir šiandien, bankų griūties ir bankrotų laikais, ieškančio išeities žmogaus pozoje. Pjesės veiksmas sukasi aplink „našlę su duobutėmis skruostuose" Jeleną Popovą, nuoširdžiai gedinčią savo mirusio vyro. Vieną dieną našlės sielvartą nutraukia į namus įžengęs „nesenas žemvaldys", mirusio vyro kreditorius Grigorijus Smirnovas. Skolų išieškojimo ir tiesos suvokimo procesas priveda iki aistringo konflikto, kai vienas į kitą nutaikomi ginklai. Tačiau šioje humoreskoje iššaunamos ne kulkos, o staiga užgimusios meilės strėlės, juk nuo meilės iki neapykantos – tik vienas žingsnis.

     Bilietus įsigyti galite ČIA.

 

Režisierė: Felicija Feiferė

Atlikėjai: Jelena Orlova, Igoris Abramovičius, Jonas Rimeika

Dailininkė-konsultantė: Nadežda Gultiajeva

Muzika: F. Latėnas, G. Puskunigis, G. Bregovič ir kt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,