Mano Gargždai



Klaipėdos valstybinės kolegijos dėmesys – senjorams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Burnos higienos programos dėstytojai ir studentai įvertino senjorų burnos sveikatos būklę ir pamokė, kaip tinkamai prižiūrėti dantis ir minkštuosius burnos audinius. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr. Burnos higienos programos dėstytojai ir studentai įvertino senjorų burnos sveikatos būklę ir pamokė, kaip tinkamai prižiūrėti dantis ir minkštuosius burnos audinius. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr.

     Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) Sveikatos mokslų fakulteto dėstytojai šių metų spalio-lapkričio mėnesiais įgyvendino projektą „Individualizuoto kompleksinio sveikatinimo programa Klaipėdos miesto senjorams", pagal sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

 

     Projekto įgyvendinimui lėšas skyrė Klaipėdos miesto savivaldybė, KVK ir UAB „Lirema". Projekto tikslas – suteikti Klaipėdos miesto senjorams individualizuotas kompleksines konsultacijas, mokymus ir procedūras, siekiant pagerinti sveikatos savistabos įgūdžius.

     Projekto dalyviai – „Trečiojo amžiaus universiteto" studentai, gyvenantys Klaipėdoje. Projekte dalyvavo 50 senjorų. Organizuoti 75 susitikimai su senjorais, kurių metu vyko projekto veiklos pagal iš anksto suderintą grafiką. Projektą įgyvendino 15 KVK Sveikatos mokslų fakulteto dėstytojų. Klaipėdos miesto senjorai išklausė racionalios mitybos paskaitą ir konsultavosi individualiai dėl mitybos korekcijos su Dietetikos programos atstovais. Burnos higienos programos dėstytojai ir studentai įvertino senjorų burnos sveikatos būklę ir pamokė, kaip tinkamai prižiūrėti dantis ir minkštuosius burnos audinius. Grožio terapijos katedros dėstytojai suteikė senjorams individualias konsultacijas kasdienės veido odos priežiūros klausimais, atliko higieninį veido masažą ir apmokė relaksacijos metodikų. Kiekvienam senjorui Kineziterapijos katedros atstovai parinko tinkamą fizinio krūvio mėginį, atsižvelgiant į gretutinius susirgimus ir simptomus ir, remdamiesi mėginio rezultatais, parinko gydomųjų pratimų su lazdomis kompleksą. Senjorai buvo mokomi stebėti savo fizinio aktyvumo lygį, naudojant žingsniamačius. Slaugos katedros dėstytojai mokė senjorus teisingai išmatuoti ir tinkamai interpretuoti arterinio kraujo spaudimo matavimo rezultatus, ištyrė cholesterolio ir gliukozės kiekį kapiliariniame kraujyje ir paaiškino tyrimo rezultatus. Akių ligų klinika „Lirema" suteikė paramą – konsultavo senjorus dėl regėjimo, pamatavo akispūdį ir įvertino regos aštrumą. Įgyvendinant projektą, sukurta nemažai metodinių priemonių, kurios padės senjorams efektyviau stebėti ir vertinti savo sveikatos būklę.

     2015-tieji Klaipėdoje paskelbti Senjorų metais, tad Kolegija, inicijuodama šį projektą ir įgyvendindama veiklas, reikšmingai prisidėjo prie Klaipėdos senjorų gyvenimo kokybės gerinimo.

 

Projekto veiklų akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 234 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,