Mano Gargždai



Klaipėdos rajone daugės vaikų žaidimų aikštelių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi R.Rapalienės nuotrauka. Asociatyvi R.Rapalienės nuotrauka.

Ketvirtadienį Klaipėdos rajono savivaldybės taryba patvirtino vaikų žaidimų aikštelių Klaipėdos rajone įrengimo eiliškumo sąrašą.

 

Aikštelės kainuos 210 tūkst. Eur

Tarybai pateiktame aiškinamajame rašte nurodoma, kad buvo sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta išnagrinėti vaikų žaidimų aikštelių įrengimo Klaipėdos rajone poreikį bei nustatyti vietas: „Darbo grupė, atsižvelgdama į ribotas finansines galimybes, kreipėsi į seniūnus su prašymu pateikti po vieną vaikų žaidimų aikštelę, kuri yra miesto, miestelio ar kaimo bendrojo naudojimo viešoje erdvėje. Gavusi atsakymus bei įvertinusi analogiškų aikštelių įrengimo kainas, darbo grupė pateikė siūlymą direktoriui“.

Šiam sprendimui įgyvendinti per trejus metus iš viso reikėtų 210 tūkst. Eur. Aikšteles norima įrengti 14-oje vietų Klaipėdos rajone, 4 iš jų – Gargžduose.

Kiekvienos aikštelės įrengimui numatyta skirti po 15 tūkst. Eur.

 

Siūlė įvertinti galimybes

Tarybos posėdyje politikai dėl šių ketinimų išsakė įvairias nuomones. Pasigirdo siūlymų aikšteles įrengti per vienerius metus, kad bendruomenės nebūtų kiršinamos, kuri iš jų svarbesnė.

Tarybos narys Vaclovas Macijauskas aikštelių poreikį siūlė paanalizuoti geriau.

„Jeigu turime atitinkamą sumą lėšų, padalinkime taip, kad tikrai būtų naudingai panaudota. Pagal gyventojų, vaikų skaičių, iniciatyvas“, – ragino V.Macijauskas.

Vicemerė R.Cirtautaitė išsakė savo mintis, kad, pasak jos, aikštelių įrengimo eiliškumas paruoštas neblogai: „Kiek aikštelių kuriais metais įrengti, reikėtų spręsti formuojant biudžetą. Jei jo galimybės neleis to padaryti, prisižadėti ir neįvykdyti būtų negerai“.

Ar tai nebus per didelė finansinė našta, siūlė įvertinti ir Tarybos narys Algirdas Liaudanskis, priminęs, kad ankstesnė Gargždų miesto stadiono dirbtinė danga guli nenaudojama, o pažadai ją panaudoti įvairių gyvenviečių aikštelių įrengimui dėl lėšų trūkumo neįgyvendinti.

Posėdyje buvo nubalsuota už pateiktą sprendimo projektą aikšteles įrengti per trejus metus, tačiau sutarta kaimiškose seniūnijose nenurodyti adresų. Taigi bendruomenės tai dar galės aptarti.

 

Vaikų žaidimų aikštelių Klaipėdos rajone įrengimo eiliškumo sąrašas:

aiksteleeees

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 540 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,