Mano Gargždai



Patobulintame 2016 m. biudžeto projekte – daugiau lėšų švietimui ir visuomenės apsaugai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Įvertinusi Seimo narių, komitetų, valstybės institucijų siūlymus, Valstybės kontrolės, Europos Komisijos ir Euro grupės nuomonę bei atsižvelgusi į valstybės finansines galimybes, Vyriausybė pritarė patobulintam 2016 metų biudžeto projektui.

 

     Vyriausybės prioritetai nesikeičia, tik dar daugiau dėmesio bus skirta viešojo saugumo stiprinimui, nemažinant suplanuotų asignavimų gynybai. Taip pat kitais metais bus didinami atlyginimai visiems pedagogams – ne tik pradinio ugdymo, kaip buvo numatyta pirminiame projekte.

     „Patobulintame biudžeto projekte, palyginti su ankstesniu, daugiau lėšų skiriama švietimui – papildomai apie 12 mln. eurų, iš jų 9 mln. eurų mokytojų atlyginimams didinti, ir visuomenės apsaugai – papildomai apie 10 mln. eurų, iš jų apie 7 mln. eurų – Vidaus reikalų ministerijos valdymo sričiai", – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

     Lėšos bus skiriamos pareigūnų atlyginimams didinti, moderniai technikai ir ginkluotei bei amunicijai įsigyti. Be to, švietimo srities investicijų projektams skirta daugiausiai papildomų lėšų valstybės kapitalo investicijų programoje.

     „Mes turime operatyviai reaguoti į sparčiai kintančią išorės aplinką ir numatyti daugiau lėšų visuomenės saugumui stiprinti. Taip pat turime nuolat kelti žmonių gyvenimo lygį ir tiek, kiek leidžia valstybės finansinės galimybės, didinti iš biudžeto finansuojamų darbuotojų atlyginimus. Tuo pat metu privalome skatinti ūkio augimą ir užtikrinti valstybės finansinį stabilumą. Ir šiuos tikslus biudžeto projekte pavyko subalansuoti", – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

     Didinant minimaliąją mėnesinę algą, valstybės biudžeto asignavimų valdytojams ir savivaldybėms numatoma papildomai daugiau kaip 21 mln. eurų darbo užmokesčiui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 133 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,