Mano Gargždai



Gargždiškiams – kalėdinis paštas ir originalių eglučių takas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

     Penktadienio vakarą Gargžduose, Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje, išdygo šventinę nuotaiką spinduliuojantis eglučių takas. Deja, miestelėnų, norinčių pasigrožėti šiuo reginiu, susirinko vos kelios dešimtys. Gargždų miesto bendruomenės atstovai, organizavę šią akciją, įsitikinę, kad gyventojai pabijojo lietingo ir itin vėjuoto oro.


     Nepaisant to, norinčiųjų kurti „Kalėdinių eglučių taką" netrūko. Rajono įstaigos, įmonės ir gyventojai ne tik originaliai papuošė žaliaskares, bet išmonę pasitelkė ir gamindami savo eglutes. Pavyzdžiui, 9 įmonės susivienijo ir drauge sukūrė eglutę iš padangų, alėjoje taip pat puikuojasi iš medinių kaladėlių sudėliota eglutė, kurią pastatė įmonė „Medinis kiemas".

     Gargždų bendruomenės narė Violeta Gedgaudienė pasakojo, kad iniciatyvą parodė bendruomenė, tačiau šventę susikūrė patys gyventojai, prisijungę prie idėjos įgyvendinimo.

     Puošti eglutes panoro Gargždų socialinių paslaugų centras, Gargždų lopšeliai-darželiai „Saulutė", „Gintarėlis", ugdymo centras „Naminukas", VšĮ „Revilita", Klaipėdos rajono laikraštis „Banga", Klaipėdos rajono liberalai, Medsėdžių bendruomenė, UAB „Vilgis".

     Šiandien, anot V.Gedgaudienės, vieną eglutę padabino ir Klaipėdos gatvės namo gyventojai, tačiau nepapuoštų eglučių dar yra, todėl miestelėnai, įmonės kviečiami prisijungti ir pademonstruoti savo išmonę.

     Anot Gargždų miesto bendruomenės pirmininko Ovidijaus Jankausko, didesnio susidomėjimo nei eglučių takas sulaukė kita atrakcija – pėsčiųjų alėjoje įkurdintas Kalėdinis paštas. Čia gyventojai noriai šildėsi ir rašė laiškus Kalėdų Seneliui ir bet kam kitam. Paštas dirbo visą savaitgalį, tad norinčiųjų užsukti čia netrūko.


     „Kalėdinių eglučių takas" – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 160 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,