Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenė prisiminė advento papročius

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
 Gargždų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Elegija". Dalyvių nuotr. Gargždų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Elegija". Dalyvių nuotr.

     Artėjant didžiosioms metų šventėms, Gribžinių kaimo bendruomenė susibūrė pabendrauti, pasidalinti mintimis apie besibaigiančius metus.

 

     Bendruomenės pirmininkė Milda Kiaulakienė pasidžiaugė nuveiktais darbais, gausėjančiu kaimo gyventojų skaičiumi: šiais metais Gribžiniai sulaukė vieno mažylio, kitais metais tikisi daugiau..., juk į buvusią senolių žemę grįžta vaikaičiai – šio kaimo jaunimas. Gargždų parapijos klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas jaunimui palinkėjo, kad po metų švęstų dvigubą šventę...

     Gargždų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Elegija" kartu su bendruomenės nariais šventę pradėjo himnu Gribžiniams. Himno žodžius parašė šio kaimo gyventoja Birutė Girtienė, o muziką – „Elegijos" vadovas Bronius Mockus.

     Bendruomenės popietėje skambėjo ne tik mūsų moterų vokalinio ansamblio, bet ir visų susirinkusių dainuojamos dainos, prisiminėme tradicinius advento papročius, žaidimus.

     Vyresnės kartos žmonės prisiminė, kaip anksčiau puošė eglutę, kokius žaidimus žaidė. Visiems buvo įdomu pasiklausyti klebono kanauninko prisiminimų apie Kalėdų šventes jo vaikystės metais.

     Kokia šventė be Kalėdų Senelio? Jo labiausiai laukė mažieji. Už eilėraštukus, daineles buvo apdovanotas kiekvienas. Be dovanų nelikome ir mes – suaugusieji.

     Angeliukais iš Gargždų – „Angelų miesto 2015" – mes ansamblio moterys, papuošėme susirinkusių rankas linkėdamos, kad kiekvienų namų šventinis stalas nestokotų duonos, kad nei viena ranka, besitiesianti jos, neliktų tuščia, kad prie stalo susėstume vientisu ratu ir tame rate visiems vienodai pakaktų šilumos, o Naujieji metai būtų laimingi, dosnūs ir svetingi.


     Bendruomenės susibūrimo akimirkos – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,