Mano Gargždai



Sūpynės gerumą kviečia įsupti aukščiau

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis" ir VšĮ „Revilita" vadovė Rekvita Bagdonienė, VšĮ Dovilų socialinių paslaugų centro vadovė Šarūnė Petruškevičienė, Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinio darbo katedros lektorė Skaidrė Račkauskienė, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė“ auklėtoja Alina Daukšienė, Savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkė Audronė Balnionienė, lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė, ir Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.   Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis" ir VšĮ „Revilita" vadovė Rekvita Bagdonienė, VšĮ Dovilų socialinių paslaugų centro vadovė Šarūnė Petruškevičienė, Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinio darbo katedros lektorė Skaidrė Račkauskienė, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė“ auklėtoja Alina Daukšienė, Savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkė Audronė Balnionienė, lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė, ir Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Praėjusį penktadienį „Lijo" konferencijų salėje buvo pristatyti paramos akcijos „Įsupkime gerumą", kurios pagrindinis tikslas – surinkti lėšų neįgaliesiems pritaikytų sūpynių Gargžduose įrengimui, tarpiniai rezultatai.


     Renginį vedusi viena iš projekto sumanytojų Dovilų bendruomenės pirmininkė Šarūnė Petruškevičienė informavo, kad gerumo sūpynėms buvo surinkta 3729 eurai, tačiau suma – dar ne galutinė, nes projekto dėžutes dar planuojama papildyti ne viename renginyje. Iš viso reikia surinkti 6800 eurų.

     Šis projektas – tai vienas iš Savivaldybės Socialinės paramos programos priemonių paslaugų plėtros projektų, kuriam buvo skirta 1000 eurų paramos iš Savivaldybės biudžeto.

     Ji pasakojo, kaip sekėsi įgyvendinti akciją, kaip mielai prie jos prisideda įvairios organizacijos. Nemažai suaukota neseniai vykusiame Čiurlionio kvarteto ir jaunųjų operos solistų koncerte, į kurį kvietimas kainavo 5 eurus, − Gargždų kultūros centro salė tąsyk buvo artipilnė.

     Idėją pastatyti sūpynes neįgaliesiems prisiminė ir kita projekto sumanytoja – sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis" ir VšĮ „Revilita" vadovė Rekvita Bagdonienė, kai prieš 5 metus jos vyras internete rado nuotrauką, kur neįgalus jaunuolis supasi vežimėlyje būtent tokiose pritaikytose sūpynėse.

     Vakaro metu kalbėta apie rajone įsupamą gerumą platesne prasme: Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė pasakojo, kaip sekasi Lapių pagrindinės mokyklos globos grupės vaikams gyventi savarankiškai nuomojamuose butuose, iš kurių vieną ketinama išpirkti. Lapių pagrindinės mokyklos direktorė atvėrė savo globos ugdytinių skaudžias patirtis, pristatė apie tai sukurtą filmuką ir pasakojo apie daug džiugesnį ir viltingą jų gyvenimą globos grupėje. Kalbėjo ir apie tai, kad vaikai dabar jau pratinami ne tik imti ir gražiai padėkoti apie jiems suteiktą paramą, bet ir atsidėkoti rėmėjams savo darbu.

     Savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkė Audronė Balnionienė pasakojo apie aplinkos pritaikymo neįgaliesiems plėtrą rajone – nuo parko takelių nuovažų iki naujo tako iki jūros Karklėje.

     Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinio darbo katedros lektorė Skaidrė Račkauskienė pristatė apklausos dėl sūpynių tyrimą.

     Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė" auklėtoja Alina Daukšienė pasakojo, kaip įsitraukė į projektą − su vaikais kūrė „gerumo dėžutes", kaip kalbėjosi ir stengėsi suprasti žmones su negalia, kokius gražius žodžius vaikai užrašė ant šių dėžučių.

     Rekvita Bagdonienė prisiminė džiaugsmingas dienas neįgaliųjų stovykloje kartu su Lapių pagrindinės mokyklos globos grupės vaikais.

     Laikraščio „Banga" redaktorė Vilija Butkuvienė kalbėjo apie atsakingos žiniasklaidos misiją, apie tai, kad kiekvienas turi pradėti nuo savęs, kad suprastų kito negalią ar nelaimę. Pavyzdžiui, kai sudegė gyvūnų prieglauda, korespondentai patys vežė pirmiausia maistą, kuo galėdami padėjo, o tik paskui aprašinėjo įvykį. Tačiau, anot rajono laikraščio redaktorės, gerumo dar trūksta. Ir gerumo dėžutės, kurios buvo išdėliotos įvairiose įstaigose, tebėra apytuštės.

     Šarūnė Petruškevičienė, reziumuodama konferenciją, sakė, kad ugdyti kitokį požiūrį reikia daug jėgų, kartu su kitomis akcijos sumanytojomis patikino, kad dar bus progų aukoti sūpynėms ir reikalinga suma tikrai bus surinkta.

     Prisidėti prie akcijos galima įvairiais būdais: aukoti renginių metu, auką įmesti į akcijos logotipu pažymėtą aukų dėžutę arba pervesti paramą į Labdaros ir paramos fondo „Ateities banga" sąskaitą:

 

Paramos gavėjo pavadinimas – Labdaros ir paramos fondas „Ateities banga"

Paramos gavėjo kodas – 302902753

Banko sąskaita – LT09 7044 0600 0786 1883

Bankas – SEB bankas

 

     Konferencijos akimirkos – Ritos Rapalienės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 375 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,