Mano Gargždai



Pildė mažųjų gargždiškių svajones

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gargždų seniūnijos darbuotojai jau antrus metus prisijungė prie projekto „Vaikų svajonės". A.Kundrotaitės nuotr. Gargždų seniūnijos darbuotojai jau antrus metus prisijungė prie projekto „Vaikų svajonės". A.Kundrotaitės nuotr.

     Nuo 2010 m. visoje šalyje vykdomas projektas „Vaikų svajonės", kuriuo siekiama įgyvendinti sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajones, neaplenkė ir Klaipėdos rajono.

 

     Gruodžio 18-ąją dovanėlės, kurias savanoriškai skyrė geraširdžiai žmonės, buvo įteiktos Gargždų seniūnijos vaikams. Jomis mažuosius pradžiugino socialinės darbuotojos Alvyda Mogilienė ir Snieguolė Jurjonienė. Žinoma, ir Kalėdų Senelis.

     Tądien buvo aplankytos 7 gargždiškių šeimos, kuriose auga įvairaus amžiaus vaikai. Socialinės darbuotojos A. Mogilienės teigimu, iš viso šiemet pagal projektą bus išpildytos 30-ies Gargždų seniūnijoje gyvenančių vaikų svajonės. Tiesa, 10-čiai jų dovanas įteikti pageidavo patys geradariai.

     Kadangi prie akcijos prisijungė visos Klaipėdos rajono seniūnijos, manoma, kad iš viso rajone bus išpildyta apie 200 vaikų svajonių. Šalyje šis skaičius perkopia 10 tūkst.

     „Dovanėlių gavome ir iš Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Airijos, žinoma, Lietuvos", – akcijos geografiją pristatė socialinės darbuotojos.

     Internetiniame tinklalapyje vaikusvajones.lt socialinės darbuotojos aprašo sudėtingesnėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajones, jų pageidavimus. O jas išpildyti pasirenkantys žmonės dovanas gali arba atsiųsti paštu, atnešti į seniūniją, arba, tarpininkaujant socialinei darbuotojai, perduoti asmeniškai vaikui.

     Anot antrą kartą akcijoje dalyvaujančios Gargždų seniūnijos darbuotojų, dovanos ir vaikų pageidavimai yra patys įvairiausi – nuo rūbų iki žaislų.

     „Šiemet nustebino, kad net 5 vaikai prašė batų. Tarp dovanų – ir striukė, futbolo bateliai, sportinė apranga. Yra ir brangesnių – pavyzdžiui, auksiniai auskariukai. Taip pat įvairiausi žaislai: „furbiai", kamuoliai ir t.t.", – vardijo socialinės darbuotojos.

     Pirštinėmis ir kojinėmis vaikus apdovanojo ir jau ne pirmą kartą parėmė UAB „Knitas".

     Gargždų seniūnija dėkoja ir komisui „Zuikių spinta", kuris kartą per savaitę vaikus paremia žaislais, drabužėliais.

     Dovanų vaikams skiria ir patys darbuotojai, pavyzdžiui, socialinė darbuotoja S.Jurjonienė numezgė šiltas šlepetes.

     „Mes į šią akciją įsijungiame jau antrus metus, bet ji pas mus prasidėjo jau anksčiau. Šiemet – 10 metų, kai patys darbuotojai vaikams dovanodavome savo megztas kojines, pirštines, saldainius ir kt., prisidėdavo rėmėjai. Praėjusiais metais organizavome šventę seniūnijoje, šiemet sugalvojome aplankyti vaikus namuose", – pasakojo socialinė darbuotoja A.Mogilienė.

     Kalėdų Senelio sulaukę vaikai neslėpė nuostabos, šypsenų ir džiaugsmo – juk ne kasdien į namus užsuka toks svečias. Drąsiausieji išdrįso ir eilėraštį padeklamuoti, ir Kalėdų Senelio lazdą palaikyti. O, gavus dovanėlę, akyse žaižaravo ir džiaugsmas, ir nekantrumas kuo greičiau ją išpakuoti.

 

     Agotos Kundrotaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 459 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,