Mano Gargždai



Paaiškėjo Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybių prizininkai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybių prizininkai. Z.Bitino nuotr. Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybių prizininkai. Z.Bitino nuotr.

     Pasibaigė 3,5 mėnesio trukusios 2015 metų Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybės. Jos tradiciškai vyko trimis lygomis ir jose dalyvavo 36 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkai iš viso rajono.


     Jei trečioje lygoje kovojo visi norintys, tai antroje jau žaidė 16, pagal nuostatus iškovojusių teisę ten dalyvauti. Iš čia 4 pajėgiausi perėjo į pirmąją lygą ir iškart susikovė su dar 10 stipriausių rajono šachmatininkų, likusių pirmoje lygoje pagal praeitų metų rezultatus.

     Rajono šachmatų pirmenybės kasmet vyksta nuo pat 1987 metų. Per tą laikotarpį čempionais sugebėjo tapti Martynas Taučius (1 kartą), Mindaugas Slušnys ir Algimantas Čeledinas (po 2 kartus), Zigmas Bitinas (4 kartus), Rimvydas Lukošius (5 kartus), Arūnas Gincas (6 kartus) ir Arvydas Mickus (net 11 kartų).

     Apie varžybas trečioje ir antroje lygoje buvome informavę anksčiau, tad dabar – informacija tik apie finalines varžybų kovas – pirmąją lygą.

     Prieš pat Kalėdas finišavo pirmoji lyga, kurioje nugalėtoju jau vienuoliktą kartą tapo tik prieš du mėnesius 50-metį atšventęs kalotiškis verslininkas Arvydas Mickus. Šiemet pirmenybėse jis startavo įspūdingai: pagrindinius savo varžovus „nokautuodamas" tiesiogine žodžio prasme jau pirmuose turuose. Po 9 turų įgijęs solidžią persvarą prieš pagrindinius konkurentus, Arvydas toliau tik kontroliavo turnyrinę padėtį ir „dalindamas" pustaškius lėtai artėjo prie nugalėtojo titulo. Jo rezultatas – 10,5 taško iš 13 galimų.

     Puikiai šiemet pirmenybėse kovojo vienintelė rajono lygoje žaidžianti moteris – ežaitiškė Daiva Dieninė. Ji visą čempionatą tvirtai žengė paskui varžybų lyderį ir tik prieš finišą kiek kluptelėjo, pralaimėdama svarbią partiją. D.Dieninė surinko 9 taškus ir pirmąkart rajono istorijoje užkopė ant prizininkų pakylos, užimdama antrąją vietą.

     Net 10 turų trečioje vietoje tvirtai laikėsi Vasilijus Čiornas. Deja, finiše sekė du apmaudūs pralaimėjimai iš eilės, ir jam teko atsisveikinti su medaliu, perleidžiant jo dalybas artimiausiems persekiotojams R.Lukošiui ir Z.Bitinui.

     Galop, bronzos medalis atiteko maciuitiškiui Rimvydui Lukošiui, surinkusiam 8,5 taško ir tik geresnio koeficiento dėka varžybų finiše aplenkusiam Zigmą Bitiną. Įdomu pažymėti, kad Z.Bitinas ketvirtąją vietą rajono pirmenybėse iškovoja jau tryliktą kartą.

     Toliau pirmenybių finalinio etapo dalyviai išsirikiavo tokia tvarka: 5. Vasilijus Čiornas – 8 taškai; 6. Arūnas Gincas – 6,5; 7. Laurynas Liutvinas – 6,5; 8. Mantas Pilipuitis – 6; 9. Valdas Jonelys – 5.5; 10. Mantas Kerpė – 5; 11. Darius Alekna – 5; 12. Algirdas Misiūnas – 4,5; 13. Tomas Alsys – 4; 14. Antanas Žvinklys – 3,5 taško. Keturi pastarieji šachmatininkai kitą rudenį pirmenybes privalės pradėti nuo antros lygos.

     Šių metų sezoną šachmatininkai pabaigs gruodžio 30 dieną tradiciniu naujamečiu „Žaibo" turnyru, kuris šachmatų klubo patalpose prasidės 18.30 val. Jame planuoja dalyvauti bemaž visi pajėgiausi rajono šachmatininkai. Mėgėjus kviečiame neišsigąsti tituluotų varžovų ir atvykti išbandyti jėgas.

 

     Zigmo Bitino nuotraukose – 2015 metų rajono šachmatų pirmenybių akimirkos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 390 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,