Mano Gargždai



Klaipėdos rajone duris atvers modernizuoti globos namai

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

     VšĮ „Gyvenimo viltis", teikianti socialines paslaugas senyvo amžiaus ir neįgaliesiems asmenims, kuriems reikalinga nuolatinė intensyvi priežiūra, baigia įgyvendinti Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Stacionarių socialinių paslaugų gerinimas Klaipėdos ir aplinkinių rajonų gyventojams".


     Projekto, kurio vertė siekia 612 tūkst. eurų, metu rekonstruojamas esamas pastatas ir naujai pastatytas priestatas. 2016 metais globos namai duris atvers naujai rekonstruotame pastate Dovilų miestelyje, adresu Lašupio g. 1.

     „Senstančiai visuomenei vis labiau reikalingas tinkamas stacionarių paslaugų prieinamumas, socialinės globos ir priežiūros paslaugos senyvo amžiaus ir neįgaliems žmonėms. Prašančių suteikti socialines paslaugas artimiesiems skaičius yra didesnis nei viešoji įstaiga turi laisvų vietų. Atsižvelgiant į viešosios įstaigos kelerių metų patirtį, akivaizdu, kad Klaipėdos ir aplinkiniuose rajonuose trūksta ilgalaikės socialinės globos paslaugų pagyvenusiems asmenims ir neįgaliesiems", – sakė VšĮ „Gyvenimo viltis" direktorė Dalia Jašmantaitė.

     Įstaigoje bus 17 dviviečių gyvenamųjų kambarių, 6 vienviečiai gyvenamieji kambariai, 16 sanitarinių mazgų (tualetai ir dušų patalpos), 2 virtuvės, liftas ir kt. Įgyvendinus projektą, visos globos namų patalpos atitiks galiojančias higienos normas. Modernizuotose globos namuose bus 40 vietų, pritaikytų gyventi seneliams ir neįgaliesiems, kuriems reikalinga nuolatinė intensyvi priežiūra. Atsižvelgiant į senyvo amžiaus ar neįgaliųjų asmenų poreikius, globos namuose atliktas būtiniausias pastato patalpų išplanavimas, apšiltintos išorinės sienos, pakeista stogo danga, atlikta elektros instaliacija, pastato vėdinimas, santechnika, vidaus apdaila ir įrengimas. Be to, socialinių paslaugų teikimui įsigyta reikalinga įranga, baldai, kompiuterinė technika, tikslinė transporto priemonė, kuri reikalinga gyventojus pavežti į gydymo, valstybines įstaigas, kultūrinius renginius.

     Įgyvendintas projektas įstaigai suteiks galimybę racionaliau organizuoti globos namų veiklą ir didžiąją dalį savo disponuojamų resursų nukreipti į paslaugų kokybę. Įstaigoje siekiama sukurti geras emocijas ir saugią aplinką jos gyventojams ir darbuotojams.

     Projektas šimtu procentų finansuojamas iš ES regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų už patirtas tinkamas kompensuoti išlaidas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,