Mano Gargždai



Žinių sėmėsi Druskininkų šachmatų kongrese

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
 Geriausiai pasirodęs Laurynas Liutvinas (5 taškai iš 9 galimų) tarp 50 dalyvių iškovojo 19-tą vietą, o tarp B18 dalyvių buvo trečias (trečias iš dešinės). Z.Bitino nuotr. Geriausiai pasirodęs Laurynas Liutvinas (5 taškai iš 9 galimų) tarp 50 dalyvių iškovojo 19-tą vietą, o tarp B18 dalyvių buvo trečias (trečias iš dešinės). Z.Bitino nuotr.

     Sausio 5-10 dienomis Druskininkų mokymo centre „Dainava" vyko tarptautinis šachmatų kongresas „Druskininkai-2016".


     Jame treneriams paskaitas skaitė ir patirtimi dalijosi patyręs šachmatų treneris Viačeslavas Stiažkinas (Sankt Peterburgas) bei tarptautinis šachmatų didmeistris Eduardas Rozentalis (Vilnius), vyko paskaita kūno kultūros ir sporto psichologijos tema. Mokiniams buvo organizuota tarptautinė šachmatų treniruočių stovykla, po to visiems šachmatų mėgėjams vyko įvairios varžybos.

     Kongrese dalyvavo Gargždų sporto mokyklos šachmatų treneris Zigmas Bitinas kartu su 4 savo ugdytiniais. Be įgytų vertingų žinių mūsiškiai puikiai pasirodė organizuotose varžybose.

     „Žaibo" turnyre tarp 79 dalyvių, tarp kurių buvo keletas sporto meistrų, Mantas Pilipuitis sugebėjo surinkti 6 taškus iš 9 galimų ir iškovoti aukštą 13-tą vietą. Tarp B14 amžiaus dalyvių jis buvo antras. Gerai pasirodė ir Rokas Liutvinas (5 taškai, bendra 27-ta vieta, trečias tarp B16). Laurynas Liutvinas buvo 28-toje, o Mantas Kerpė 35-toje vietose. Abu taip pat surinko po 5 taškus.

     Puikiai BM14 greitųjų šachmatų turnyre kovojo Mantas Pilipuitis. Jis surinko 6,5 taško iš 9 galimų ir tarp 37 dalyvių iškovojo aukštą trečiąją vietą.
Neblogai mūsiškiai kovojo ir bendrame suaugusių bei moksleivių greitųjų šachmatų turnyre. Geriausiai pasirodęs Laurynas Liutvinas (5 taškai iš 9 galimų) tarp 50 dalyvių iškovojo 19-tą vietą, o tarp B18 dalyvių buvo trečias.

     Išvyka į Druskininkus buvo vertinga pažintine prasme. Gauta naujų žinių šachmatų tema, įsigyta naujų draugų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos.

 

Akimirkos iš kongreso – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,