Mano Gargždai



Turizmo parodoje Klaipėdos rajonas pristatys naujoves

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras džiaugiasi ir naujais, ir atnaujintais leidiniais. mano-gargzdai.lt nuotr. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras džiaugiasi ir naujais, ir atnaujintais leidiniais. mano-gargzdai.lt nuotr.

     Artėja tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur", kasmet pakviečianti jos lankytojus atrasti nepažintus Lietuvos kampelius, egzotines pasaulio šalis, pasiūlanti idėjų laisvalaikiui.


     Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo" sales paslaugų tiekėjai, turizmo informacijos centrai užpildys sausio 22–24 dienomis. Parodoje dalyvaus ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro atstovai.


     Klaipėdos rajonui – du informaciniai staleliai

     Kaip pasakojo Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė, šiemet „Adventur" parodoje prisistatys visas Lietuvos pajūris, kuris turės bendrą stendą pavadinimu „Vakarų Lietuva". Jame informaciją teiks 7 turizmo informacijos centrai.

     „Palanga ir Neringa, kadangi yra kurortai, turės didesnius stendus, o kitos 5 savivaldybės (Klaipėdos miesto ir rajono, Šilutės rajono, Kretingos ir Skuodo) pateiks siauresnę informaciją", – sakė pašnekovė.

     Du informacinius stalelius turės Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras. Kaip pasakojo jo vadovė, vienas jų bus skirtas Klaipėdos rajono turizmo ištekliams pristatyti, o kitas – sukurtam produktui – „Pamario turizmo klasteriui". Susidomėjusiesiems ištekliais apie juos pasakos pati Turizmo informacijos centro vadovė, o klasterį, jo dalyvius pristatys Jono Gižo etnografinės sodybos filialo vadovė Gintarė Atkočiūnė.

     „Šalia stalelių bus savivaldybių herbai ir pavadinimai, o klasteris turės atskirą savo ženklą. Pakvietėme ir klasterio narius, kad jie prisijungtų, pristatytų savo paslaugas", – pasakojo D.Buivydienė.

     Primename, kad 2015 metais sukurtas „Pamario turizmo klasteris" – asociacija šiuo metu vienijanti 22 turizmo paslaugas teikiančias įmones, įstaigas ir fizinius asmenis Klaipėdos ir Šilutės rajonuose.

     Praėjusiais metais šio klasterio teikiamais pasiūlymais pasinaudojo 29 turistų grupės. Anot D.Buivydienės, klasterio dalyviai turėjo galimybę užsidirbti. „Pamario turizmo klasterio" paslaugas turistai gali įsigyti Klaipėdos ir Šilutės rajonų turizmo informacijos centruose, taip pat nuo šių metų jas pasiūlyti žada ir dvi kelionių agentūros.


     Atnaujino leidinius

     Anot D.Buivydienės, šiemet parodos dalyviai turės galimybę susipažinti ir su naujais rajono leidiniais.

     „Atnaujinome mūsų gidą lietuvių kalba „Klaipėdos rajonas. 4 vandenų kraštas". Jame sudėta visa reikalinga informacija. Jau yra įtrauktas ir Utrių kalnas, ir edukacinė programa „Žuvies kelias", kulinarinis kruizas", – papildytu paslaugų sąrašu džiaugėsi D.Buivydienė.

     Taip pat šiame turistiniame gide jau galima rasti informacijos apie Klaipėdos rajono bendruomenių programas, edukacinius užsiėmimus. Ateityje planuojama išleisti ir išsamesnius lankstinukus apie šias paslaugas.

     Dar viena naujovė – žemėlapis, kurio vienoje pusėje yra Klaipėdos rajonas, o kitoje – Gargždų miesto schema su pažymėtais įdomiausiais lankomais objektais, jų aprašymais ir nuotraukomis.

     Leidiniams išleisti iš Savivaldybės biudžeto buvo skirta 2500 eurų.

     Juos turistai gali rasti visuose Lietuvos turizmo informacijos centruose, taip pat Drevernos J.Gižo etnografinėje sodyboje, Pajūrio regioninio parko lankytojų centre.

     Klaipėdos turizmo informacijos centras, pasak jo vadovės, „Adventur" parodoje dalyvauja nuo 2003 metų. Pirmaisiais metais su visa atributika buvo pristatyta būsima Gargždų miesto šventė.

     Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro atstovai arba jų partneriai (kurie į parodas veža ir Klaipėdos rajono leidinius) šiemet dar ruošiasi dalyvauti parodose Rygoje, Varšuvoje, Taline, Minske.

     Daugiau apie parodą „Adventur" skaitykite ČIA

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 146 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,