Mano Gargždai



Jaunieji sunkiaatlečiai džiugina savo rezultatais

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sunkiaatlečiai su treneriu E.Šaukliu po pergalių Degaičiuose. Dalyvių nuotr. Sunkiaatlečiai su treneriu E.Šaukliu po pergalių Degaičiuose. Dalyvių nuotr.

Degaičiuose (Telšių raj.) vyko tarptautinis jaunučių iki 15 metų turnyras „Degaičiai 2016“. Jame šauniai pasirodė patys jauniausi Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai.

 

Absoliučiu nugalėtoju tapo Karolis Stonkus. Jis šiais metais karaliaus amžiaus grupėje iki 15 m. Karolio rezultatai (rovimas – 93 kg, stūmimas – 118 kg) akivaizdžiai parodo, kad šiais metais medalį galime iškovoti ir Europos čempionate.

Turnyre „Degaičiai 2016“ prizininku tapo ir antrąją vietą iškovojęs Vilius Norkus. Trečiąsias vietas pelnė Kasparas Viskontas, Erlandas Eglynas ir Rovaldas Radžius iš Daukšaičių, kuriuos į treniruotes atveža atsidavę tėveliai.

Jauniausias turnyro dalyvis – 8 metukų Nojus Brazdeikis. Tai – būsimas čempionas, kuris jau dabar gerai įsisavino štangos kėlimo techniką. Sverdamas 28 kg, jis techniškai rovimo rungtyje iškėlė 15 kg, o stūmimo – 22 kg ir iškovojo ketvirtąją vietą. Dar vienas naujokas, iškovojo ketvirtąją vietą, – Aivaras Domkus. Vaikinai treniruotes pradėjo lankyti nuo 2015 rugsėjo mėnesio, kai treneris Edvardas Šauklys surinko naują grupę. Treneris įsitikinęs, kad, jeigu vaikams treniruotės metublizga akys, tai jie dirba iš širdies. Pasak jo, taip dirbant, galima kalnus nuversti, be to, ir patys vaikai pasikeičia į gerą.

Turnyre nebuvo merginų amžiaus apribojimo. Negana to, gargždiškės šiuo metu Lietuvoje neturi rimtų varžovių. Gargždų sportininkės yra daugiau pažengusios į priekį, nes treniruojasi sąžiningai ir teisingai. Absoliuti turnyro čempionė – Danutė Saudargaitė. Savo svorio kategorijose nugalėtojomis taip pat tapo Kamilė Klevinskytė ir Lijana Jakaitė. Lijana net 10 kg pagerino savo asmeninį rezultatą ir priartėjo prie komandos lyderės Danutės Saudargaitės. Dabar abiem merginoms bus didelė motyvacija nepasiduoti, o tai reiškia ir rezultatų augimą. Dar viena sportininkė – jaunoji Gabrielė Čiunkaitė – iškovojo antrąją vietą. Ji rungėsi toje pačioje svorio kategorijoje, kaip ir D.Saudargaitė, taigi tikėtis įveikti geriausią sportininkę dar anksti. Tačiau mergina yra rimta kandidatė šiais metais pelnyti medalį Europos čempionate.

Sportininkai dėkoja Sporto mokyklos direktoriui Antanui Blinstrubui, dedančiam dideles pastangas, kad iš Europos čempionato pavyktų parsivežti medalių. Taip pat – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai už trims sportininkams skirtas stipendijas. Tai – didelis paskatinimas. Sportininkai atsidėkodami gerina rezultatus ir garsina mūsų rajoną, Sporto mokyklą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 305 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,