Mano Gargždai



Siūlo steigti Vytauto Majoro premiją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vytautas Majoras. Viktoro Novatorovo nuotrauka. Vytautas Majoras. Viktoro Novatorovo nuotrauka.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras sulaukė menininko Petro Balsio siūlymo inicijuoti medžio skulptoriaus, Gargždų miesto garbės piliečio Vytauto Majoro vardo apdovanojimus, skirtus tautodailininkams.

 

Tautodailininkas P.Balsys, pasiūlęs V.Majoro premijos idėją, Klaipėdos rajono merui Vaclovui Dačkauskui adresuotame rašte nurodė, kad panašius apdovanojimus teikia ne vienas miestas: a.a. Stanislovo Riaubos vardo premiją turi įsteigę plungiškiai, o Rokiškyje rengiami seminarai ir konkursinės parodos a.a. Liongino Šepkos vardo premijai laimėti.

P.Balsys sulaukė rajono mero atsako, kuriame nurodoma, kad skulptoriaus vardo atminimui Klaipėdos rajone Vytauto Majoro vardu yra pavadintos gatvės Jurgių ir Stučių kaimuose Dovilų seniūnijoje, 2006 m. tautodailininkas įrašytas į Klaipėdos rajono tradicinės kultūros vertybių registrą, 2009 m. jam suteiktas Gargždų miesto garbės piliečio vardas (po mirties). Be to, minint medžio skulptoriaus V.Majoro gimimo 85-ąsias metines, 2015 m. birželio 27 d. jo sodyboje Jurgių kaime Dovilų etninės kultūros centras organizavo iškilmingą atminimo vakarą „Žemė ir žmonės“.

Rašte pridurta, kad Klaipėdos rajone už pasiekimus įvairiose kultūros srityse, taip pat ir tautodailės, kiekvienais metais skiriama Agluonėnų Ievos Simonaitytės vardo premija, kuria buvo apdovanotas ir pats V.Majoras.

Visgi, kaip ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdyje teigė Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, V.Majoro premijos idėja neatmestina.

G.Bareikis informavo, kad, nutarus steigti tokią premiją, būtų parengti nuostatai, Savivaldybės biudžete numatomos lėšos.

„Kiek žinau, mero pozicija yra, kad ši premija būtų 1 tūkst. eurų dydžio“, – Komiteto posėdyje kalbėjo Kultūros skyriaus vedėjas.

Galutinį žodį dėl siūlymo įsteigti Vytauto Majoro vardo premiją tars Klaipėdos rajono taryba, susirinkusi į sausio 28 d. vyksiantį posėdį.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,