Mano Gargždai



Agluonėnuose įteikta Ievos Simonaitytės vardo premija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Premijos laureatai – Marija ir Martynas Purvinai. mano-gargzdai.lt nuotr. Premijos laureatai – Marija ir Martynas Purvinai. mano-gargzdai.lt nuotr.

Sausio 22-osios vakarą Agluonėnų kultūros namuose vyko iškilmingas renginys – 20-oji rašytojos Ievos Simonaitytės vardo premijos įteikimo šventė.

 

Jubiliejinė premija skirta Kauno technologijos universiteto Architektūros ir statybos instituto mokslo darbuotojams, Mažosios Lietuvos kultūros paveldo tyrinėtojams – Martynui ir Marijai Purvinams.

Premiją jiems įteikė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis ir Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė.

Cituodamas sėkmės mokytoją Zigą Ziglarą, G.Bareikis akcentavo, kad gyvenimo prasmė yra dirbti dėl kitų. Jo manymu, taip elgėsi ir rašytoja I.Simonaitytė, ir premijos laureatai.

„Gera gyventi Agluonėnuose, gera prisiliesti širdimi, savo gyvenimu, esybe prie šito Mažosios Lietuvos ir rašytojos I.Simonaitytės krašto. Džiugu stovėti šalia tokių žmonių, kurie, nors ir atvažiavo iš už 200 km, bet yra mūsų krašto žmonės, nes jie išbraidė, išvaikščiojo, išvažinėjo čia visus kampelius. Jie surinko, sudėjo į didelę krūvą knygų mūsų istoriją“, – laureatus sveikino Agluonėnų seniūnė L.Tučienė.

Martynas Purvinas, atsiimdamas apdovanojimą, linkėjo, kad kiekvienas žmogus rastų sau džiaugsmą teikiantį darbą, kuris būtų prasmingas.

„Norėčiau palinkėti, kad gyvenimas daugeliui žmonių nebūtų sunkus, kad kiekvienas savo srityje jaustųsi, kad daro kažką, ne tik vargsta. Galime pasidžiaugti, kad iš tų daugelio dešimtmečių darbų kažkas pavyko“, – sakė premijos laureatas M.Purvinas.

Renginio metu pagerbti ir Priekulės kultūros centro organizuoto vaizdo filmukų konkurso „Tai – Mažoji Lietuva“, kuriuo buvo siekiama meninėmis priemonėmis atskleisti krašto unikalumą ir savitumą, nugalėtojai.

Iš 5 konkurse dalyvavusių vaizdo įrašų komisija, kurią sudarė istorikė humanitarinių mokslų daktarė Silva Pocytė, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus Etnografijos skyriaus vedėja Aušra Kavaliauskienė ir kultūrologas, žurnalistas, kino klubo „8 ½“ įkūrėjas Kęstutis Meškys, išrinko nugalėtoją ir skyrė nominacijas.

Geriausiu išrinktas Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro fotografijos būrelio ir jos vadovo Aidano Valaičio kurtas filmukas. Už geriausią edukacinį vaizdo įrašą apdovanoti Daiva Kačinskienė, Darius Mizgeris ir Erikas Gailius. Klaipėdos valstybinės kolegijos III kurso studentės Dženeta Liudžiūtė ir Ugnė Martinkaitė pelnė nominaciją „Už kinematografinius ieškojimus“. „Už etnografiškumą ir kinematografinę literatūrinę interpretaciją“ apdovanojimas skirtas Dovilų etninės kultūros centrui.

Susirinkusieji į renginį turėjo galimybę fotografijų parodoje prisiminti visus I.Simonaitytės premijos laureatus. Renginio nuotaiką kūrė vokalinis kvartetas „Cappella‘A“, taip pat Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro balerina Aleksandra, vedėjai Domininkas Malajevas ir Ernesta Bakšienė.

 

1997 metais, minint rašytojos I.Simonaitytės gimimo 100-ąsias metines, tuometinio Gargždų kultūros namų direktoriaus Vytauto Rimavičiaus iniciatyva buvo įsteigta Agluonėnų seniūnijos rašytojos I.Simonaitytės vardo premija. Premijos steigėjai – Gintautas Bareikis ir UAB „Keramika BB“ direktorius Egidijus Barcevičius. Nuo 2012 metų premiją finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybė.

Premijos laureatai: Vytautas Rimavičius, Vytautas Majoras, Paulina Žemgulytė, Eva Labutytė, Linas Julijonas Jankus, Jadvyga Surplienė, Albinas Klizas, Silva Pocytė, Agluonėnų kultūros namai, Edita Barauskienė, Rimantas Balsys, Lukas Bareikis, Rimantė Šalčiuvienė, Jonas Čepas, Ėrika Juknevičienė, Manfrydas Sprogys, Ona Šimaitytė-Račkauskienė, Antanas Saja, Virgina Asnauskienė, Martynas ir Marija Purvinai.

 

Renginio akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,