Mano Gargždai



Žvaliam pavasariui – sveikų kokteilių programa

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
„Lijo sultainėje“ visi pasitinkami su šypsena. S.Ulvikienės nuotr. „Lijo sultainėje“ visi pasitinkami su šypsena. S.Ulvikienės nuotr.

Pavasaris dovanoja gamtos pokyčius: peizažą nuspalvina žaluma, dažniau lepina saulės spinduliai. Teigiamų permainų reikia ir mūsų organizmui, o norint jį palepinti užtenka visai nedaug. „Lijo sultainės“ įkūrėja, mitybos specialistė Deimantė Rapalytė kviečia išbandyti pavasarinę detoksikacijos programą. Ji skirta išvalyti organizmą, pagerinti žarnyno darbą, „pasikrauti“ vitaminų ir energijos.

 

Kokteiliuose – milžiniška vitaminų dozė

Programos metu (pasirinktinai dieną arba tris) žmogus nieko nevalgo, bet geria „Lijo sultainės“ pagamintus kokteilius ir sultis. Per dieną jų reikia išgerti net penkis.

„Dažniausiai moterys ryte, prieš eidamos į darbą, ateina pasiimti visos dienos 5 kokteilių paketą. Jie atstoja pusryčius, užkandžius, pietus, vakarienę“, – programą „Sultainė Detox“ pristatė sveikos mitybos specialistė.

 

Štai tokį kokteilių komplektą kas rytą pasiima detoksikacijos programos dalyviai.

 

Besibaiminantiems alkio jausmo D.Rapalytė užbėga už akių: „Programa yra gana soti, todėl tikrai nėra badaujama. Kas išbandė, sakė, kad nejautė poreikio valgyti papildomai“.

Svarbu paminėti ir tai, kad vienu metu žmogus gauna labai didelį kiekį vitaminų, mineralų, polifenolių, esančių daržovėse ir vaisiuose. To, anot homeopatės, tikrai neįmanoma įsisavinti maitinantis įprastai.

„Čia viename kokteilyje yra ir salierų, ir petražolių, ir citrinų, agurkų...“, – ingredientus vardijo pašnekovė.

Receptų ji sakė išmokusi studijuodama, ragaudama, skaitydama dietologų, specialistų programas.

Moteris pabrėžė, kad kokteiliai yra itin skanūs, todėl paragavusios jų nenusivylė ir didžiausios skeptikės. Žinoma, jeigu programos dalyvis netoleruoja ar yra alergiškas kokiam sudėtiniam produktui, į tai atsižvelgiama – pakoreguojama kokteilio receptūra.

Sveikos mitybos specialistė atviravo, kad kokteilių sudėtys tikrai nėra paslaptis, todėl norintieji gali vėliau jų pasigaminti ir namie.

 

Teigiami pokyčiai – akivaizdūs

Programos sudarytoja teigė, kad detoksikacijos kokteilius skanaujantys žmonės iš karto pastebi ir teigiamus pokyčius: geriau miegama, išsivalo organizme esantys skysčiai, oda tampa skaistesnė, sumažėja patinimai, atsiranda daugiau energijos, žvalumo.

D.Rapalytė tvirtino, kad, nors ši programa nėra skirta svorio metimui, dažniausiai yra atsikratoma 2-4 kg. Be to, kiekvienas dalyvis gauna individualią 15 minučių konsultaciją apie mitybą.

„Akcentuoju, kad tai – organizmą valanti programa. Norintiems mesti svorį, reikia keisti gyvenimo būdą ir žiūrėti į ilgalaikį planą“, – įsitikinusi mitybos specialistė.

Programų dažnumas, anot D.Rapalytės, iš tiesų yra labai individualus. Būtina atsižvelgti į asmens mitybos įpročius, sveikatos būklę. Yra klienčių, kurios kas mėnesį ar du pakartoja 3 dienų programą.

Tokios programos, pasak sveikos mitybos ekspertės, populiarėja visame pasaulyje: „Labai mažai valgome natūralaus maisto, tačiau daug – perdirbto, su įvairiausiais priedais. Tai geras būdas grįžti prie lengvumo pojūčio“.

Vienos dienos detoksikacijos programos kaina – 17 Eur, trijų dienų – 49 Eur.

 

Sveikatos problemoms spręsti  – mitybos planas

Homeopatė ir mitybos specialistė D. Rapalytė įsitikinusi, kad subalansuota mityba gali padėti išspręsti daugybę problemų ir ligų. Besiskundžiantys virškinimo, svorio ar emocinio valgymo sutrikimais, odos susirgimais, sąnarių skausmais turėtų susimąstyti apie tai, ką kiekvieną dieną valgo. Šios srities specialistė konsultuoja mitybos klausimais, pateikia išsamias rekomendacijas, sudaro individualius mitybos planus.

 

Registruotis detoksikacijos programai ar mitybos konsultacijai galima telefonu 8 621 41 873.

Visas naujienas sekite feisbuko paskyroje „Lijo sultainė“.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 121 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,