Mano Gargždai



Sūpynės neįgaliesiems ir ratuotoms mamytėms – šalia vaikų žaidimų aikštelės

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gerai nusiteikę akcijos organizatoriai nurodė, kad vietoje žydinčių krokų iki gegužės mėnesio pabaigos jau puikuosis naujos sūpynės. A.Kundrotaitės nuotr. Gerai nusiteikę akcijos organizatoriai nurodė, kad vietoje žydinčių krokų iki gegužės mėnesio pabaigos jau puikuosis naujos sūpynės. A.Kundrotaitės nuotr.

Gegužės mėnesio pabaigoje Gargždų parko lankytojus pradžiugins naujutėlaitės ir vienintelės tokios Lietuvoje sūpynės, kuriose su vežimėliais galės suptis neįgalieji, ratuotos mamos ar visi norintieji. Trijų metrų pločio sūpynėse bus sukonstruotas specialus įvažas, uždaromi varteliai, svirtis ir mechanizmas, suteiksiantis galimybę išsisupti be aplinkinių pagalbos.

 

„Pasirašyta sutartis su rangovu – UAB „Gudragalvis“, kuris įsipareigojo sūpynes iki vasaros pradžios pastatyti“, – portalui mano-gargzdai.lt sakė viena akcijos iniciatorių, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ ir VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė.

Saulėtą trečiadienį ji drauge su akcijos „Įsupkime gerumą“ organizatoriais – aktyvia visuomenininke Šarūne Petruškevičiene ir labdaros ir paramos fondo „Ateities banga“ pirmininku Vytautu Čeledinu – susitiko Gargždų parke. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius nurodė tris potencialias vietas, kur sūpynės, kurioms lėšas aukojo gyventojai, galėtų būti įrengtos.

Diskutuota ir nuspręsta, kad labiausiai jos tiktų šalia vaikų žaidimų aikštelės, kaip jos tąsa.

Susitikimo dalyviai įžvelgė ne vieną šios vietos privalumą: saulėta vieta yra arti tako, atsiveria gražus vaizdas, taip pat sūpynės bus nenuošaliai – drauge suptis galės visi.

„Turės takelį „privesti“ taip, kad prie sūpynių būtų galima gražiai prieiti“, – apie Savivaldybės įsipareigojimus, tvarkant parko takelius, kalbėjo V.Čeledinas.

Moterys planavo, kad atidarymo proga būtų galima surengti šventę visiems: pasikviesti animatorių, muzikantų.

Primename, kad akcija „Įsupkime gerumą“ buvo organizuota praėjusių metų lapkričio–gruodžio mėnesiais. Įvairių renginių metu gyventojai buvo kviečiami aukoti neįgaliesiems pritaikytų sūpynių įrengimui. Prie akcijos prisidėjo tiek pavieniai gyventojai, tiek įmonės. Sūpynių kaina – 6 800 Eur. UAB „Gudragalvis“ sutiko suteikti 10 procentų nuolaidą, taip pat įmonė nemokamai įrengs sūpynes.

 

Tokios sūpynės netrukus bus įrengtos Gargždų parke. gudragalvis.lt nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 336 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,