Mano Gargždai



Rajono moksleivius subūrė „Protų kovos“ anglų kalba

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Pirmos vietos laimėtojai Gargždų „Kranto” pagrindinės mokyklos komanda „Googles” ir anglų kalbos mokytoja S. Mineikienė. Organizatorių nuotr. Pirmos vietos laimėtojai Gargždų „Kranto” pagrindinės mokyklos komanda „Googles” ir anglų kalbos mokytoja S. Mineikienė. Organizatorių nuotr.

Kovo 18 dieną antrą kartą „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko anglų kalbos edukacinis renginys „Protų kovos“ Klaipėdos rajono 9-10 (I-II gimnazijos) klasių mokiniams. Projekto tikslas – plėsti mokinių žinias apie Didžiąją Britaniją, jos istoriją, geografinę padėtį, kultūrą bei tradicijas, lavinti anglų kalbos ir loginio mąstymo įgūdžius, skatinti savarankišką mokymąsi bei informacijos paiešką ir atranką. Renginio iniciatorės – anglų kalbos mokytojos Inga Ulonienė ir Violeta Jurjonienė.

 

Pavasarišką penktadienio rytą į gimnaziją susirinko mokiniai iš rajono mokyklų, pasipuošę mokyklos uniforma ir kitokia, mokyklą atspindinčia, atributika. Renginyje dalyvavo 9 komandos: Plikių I. Labutytės pagrindinės mokyklos komanda „FRESH MINDS“, Vėžaičių pagrindinės mokyklos komanda „UNITED TEAM“, Endriejavo pagrindinės mokyklos komanda „BEAR SKIN HATS”, Ketvergių pagrindinės mokyklos komanda „TEAM ROCKET”, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komanda „BRAINS“, Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro komanda „DREAM TEAM”, Gargždų „Kranto” pagrindinės mokyklos komanda „GOOGLES”, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komanda „PRANKSTERS“ ir Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijos komanda „LITHUANIAN CREED”.

Protų kovas pradėjo Klaipėdos rajono švietimo centro direktorė Ramutė Sirutienė tardama sveikinimo žodį ir palinkėdama dalyviams sėkmės. Kiekviena komanda prisistatė savo šūkiu. Renginį vedė „Vaivorykštės” gimnazijos IV klasės mokiniai P. Kelbauskis ir A. Mitrofanas. Mokiniams tai buvo gera proga išbandyti savo kalbėjimo užsienio kalba galimybes prieš anglų kalbos kalbėjimo dalies brandos egzaminą.

Edukacinį renginį „What do you know about Great Britain?” („Ką žinote apie Didžiąją Britaniją?”) sudarė keturi turai apie Škotijos, Anglijos, Airijos ir Velso kultūrą, istoriją ir linksmos, bet pamąstyti skatinančios užduotys bei mįslės apie Didžiąją Britaniją. Mokiniams buvo pateikta 40 vaizdinių, muzikinių, tekstinių klausimų. Jų atsakymus vertino kompetetinga komisija, vadovaujama Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Nijolės Gotlibienės.

Po atkaklios kovos antrus metus iš eilės protų kovas laimėjo Gargždų „Kranto” pagrindinės mokyklos komanda „Googles” (I vieta), Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komanda „Pranksters“ užėmė antrą vietą, o trečioji vieta atiteko Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komandai „Brains“. Visos komandos apdovanotos Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos padėkos raštais bei simbolinėmis dovanėlėmis ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus įsteigtais prizais.

Mokiniai liko sužavėti renginiu ir galimybe parodyti savo gebėjimus, kūrybingumą bei sužinoti, ko dar nežinojo. Tradiciniu susibūrimu „Vaivorykštės“ gimnazijoje tapęs renginys suteikė galimybę susitikti ir pabendrauti ne tik rajono mokiniams, bet ir jų mokytojoms. Nekantriai lauksime edukacinio renginio „Protų kovos“ ir kitą pavasarį.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 149 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,