Mano Gargždai



Pradinukai varžėsi prie šaškių lentų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų prizininkai. I.Baužienės nuotr. Varžybų prizininkai. I.Baužienės nuotr.

Kovo 31 dieną Gargždų sporto centro šachmatų-šaškių patalpose įvyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių šaškių varžybos. Į jas atvyko moksleiviai iš Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, Gargždų „Minijos“ progimnazijos, Dovilų ir Šiūparių pagrindinių mokyklų bei Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro.

 

Jeigu pernai Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleivių puikus pasirodymas analogiškose varžybose visus nustebino, tai šiemet jie jau buvo laikomi vienais iš varžybų favoritų. Tarsi tai pateisindami, jie nuo pat pirmųjų turų tapo lyderiais, įveikdami pagrindinius savo varžovus iš „Kranto“ ir „Minijos“ vienodais rezultatais 3:1. Atrodė, kad čempionai beveik aiškūs. Bet po to sekė atsipalaidavimas: jų mačas su Šiūpariais buvo laimėtas tik po labai atkaklios kovos 2,5:1,5, o paskutiniame ture pralaimėta Dovilams net 0:4. Gerai, kad sukauptos persvaros pakako iškovoti pirmai vietai. Pagal surinktą taškų skaičių lygiųjų su „Kranto“ pagrindinės mokyklos šaškininkais atveju pranašumą slengiškiaims lėmė jų pergalė tarpusavio mače. Tad jie antrus metus iš eilės tapo čempionais ir atstovaus rajonui respublikinėse varžybose balandžio 8 dieną Kuršėnuose. Nugalėtojais tapo Dominykas Balčytis (komandos kapitonas), Orestas Jurkus, Arnas Žulkus ir Chimenė Mockutė. Komandos vadovė – mokytoja Inga Baužienė.

Antrąją vietą iškovojo mokytojos Danguolės Poškienės vadovaujama Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla (atstovavo Kernius Balčiūnas, Dominykas Poška, Jaunius Jonikas ir Justė Paulauskaitė).

Trečia – „Minijos“ progimnazija, tik pagal geresnius tarpusavio rodiklius aplenkusi ketvirtoje vietoje likusią Dovilų pagrindinės mokyklos komandą.  Minijiečiams atstovavo Edvinas Andriušis, Natanas Anužis, Nedas Kymantas ir Aistė Majauskytė. Juos parengė mokytojos Rasa Marcinkevičienė ir Reda Liužinienė.

Prie pirmos lentos geriausiai pasirodė Kernius Balčiūnas („Krantas“), prie antros – Dominykas Poška („Krantas“), prie trečios – Nedas Kymantas („Minija“), prie ketvirtos – Justė Paulauskaitė („Krantas“). Tik pastariesiems dviems pavyko pasiekti maksimalų rezultatą – 4 taškai iš tiek pat galimų.

 

Zigmo Bitino ir Ingos Baužienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,