Mano Gargždai



Karjeros dieną Dovilų mokykloje patirtimi dalinosi būrys specialistų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Antrokams pamoką vedė mokyklos direktorius Arūnas Grimalis. Dovilų pagrindinės mokyklos nuotr. Antrokams pamoką vedė mokyklos direktorius Arūnas Grimalis. Dovilų pagrindinės mokyklos nuotr.

Jau ketvirtus metus iš eilės Dovilų pagrindinės mokyklos psichologė Vaida Varnelytė organizavo renginį „Karjeros diena“. Įvairių profesijų atstovai supažindino mokinius su specialybėmis, kurias galima įgyti profesinėse mokyklose, kolegijose, akcentavo, kaip svarbu žmogui dirbti mėgstamą darbą.

 

6-10 klasių mokiniai galėjo rinktis, su kokia specialybe nori susipažinti. Mergaitėms plačiai apie siuvėjos specialybę kalbėjo vestuvinių ir proginių rūbų salono „Jolanta“ siuvėja Ingrida Stanienė. Su manikiūrininkės profesija supažindino Evelina Zubyte iš „Linos“ grožio salono, pademonstravo darbo priemones. Kirpėjo profesija domėjosi ne tik merginos, bet ir vaikinai. Apie šią specialybę papasakojo kirpėjos Jolanta Griušienė ir Laura Miežetienė, šiuo metu dirbančios salone „Sigitos grožio namai“. Mokiniai sužinojo, kaip prižiūrėti plaukus, kaip madingai juos nusikirpti. Visus pradžiugino specialisčių padovanoti plaukų priežiūros priemonių mėginukai.

Mokinius domino ir jūrinės specialybės. Apie jūrų uosto darbą bei ten reikalingus specialistus kalbėjo VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus rinkų analitikė Dalia Gun. Geri klausytojai po įdomios pamokos buvo apdovanoti prizais.

Apie suvirintojo specialybę pasakojo UAB „Litana ir Ko“ metalo konstrukcijų gamybos cecho suvirintojas Ričardas Bartkevičius ir personalo vadybininkas Tadas Drevinskas. Šia specialybe domėjosi ne tik vaikinai, bet ir merginos. Personalo vadybininko Tado Drevinsko tai nenustebino, nes jų įmonėje yra moterų, dirbančių suvirintojomis. Specialistai pasakojo, kad naujosios technologijos sparčiai žengia ir į suvirintojo sferą. Po pamokos specialistai mokinius apdovanojo fizikos ir chemijos sąsiuviniais, kuriuose yra pateiktos šių dalykų formulės.

9-10 klasių mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su Jaunimo darbo centro vyriausiąja specialiste Indre Linkevičiene. Ji supažindino mokinius su profesijomis, kurios šiuo metu paklausiausios, kurių labiausiai reikia darbo rinkai bei akcentavo, kad svarbu gerai pažinoti save, nes tuomet lengviau apsispręsti, kokią profesiją rinktis. Pamokos metu mokiniai atliko kelis trumpus savęs pažinimo testus.

Tą dieną nebuvo pamiršti ir pradinių klasių mokiniai. Jiems apie savo specialybes pasakojo mūsų mokyklos specialistai. Su pirmokais bendravo specialioji pedagogė Svaja Venckienė. Antrokams pamoką vedė mokyklos direktorius Arūnas Grimalis. Mokiniai turėjo progą apsilankyti mokyklos direktoriaus kabinete ir pasėdėti jo kėdėje. Taip pat su antrokais bendravo mokyklos pavaduotoja ugdymui Virginija Jurgulienė. Pavaduotoja papasakoja visą savo karjeros kelią nuo darželio iki šių dienų. Su trečios klasės mokiniais bendravo mokyklos socialinė pedagogė Nijolė Pocienė. Ketvirtokai bendravo su raštinės vedėja Jūrate Kontrimiene. Vedėja mokiniams parodė popierinius dienynus, kuriuos mokiniai matė pirmą kartą. Kai kurie mokiniai bandė surasti dienynuose ir savo tėvelių pažymius. Po pamokos raštinės vedėja pasidžiaugė, kad keletas mergaičių susidomėjo jos profesija ir norėtų dirbti tokį darbą.

Po pamokos su specialistais mokiniai visą dieną pertraukų metu dalinosi įspūdžiais su draugais. Vieni džiaugėsi turėję progą susipažinti su specialybėmis iš arčiau, kiti suprato, kad tikrai tokios specialybės nesirinks ir ieškos kitos labiau sau tinkamos.

 

Dovilų pagrindinės mokyklos nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,