Mano Gargždai



Sekmadienį Gargždų merginos debiutuos A lygoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Andriaus Kundroto nuotr. Andriaus Kundroto nuotr.

Sekmadienį 12 valandą Vilniuje Gargždų „Bangos“ merginos pradės 2016 metų moterų A lygos sezoną. Prieš sezono pradžią kalbinome trenerį Pavel Kozlov ir komandos kapitonę Moniką Grikšaitę.

 

Jau šį sekmadienį startuoja moterų A lyga. Kaip vyko pasiruošimas jai?

Pavel: Pirmieji žingsniai ruošiantis A lygai buvo žengti dar vasarą, kai savo jėgas Gargžduose išmėginome prieš daugkartinę Latvijos čempionę Rygos FS ekipą. Pasistiprinus naujomis žaidėjomis, rudenį keliavome į Liepoją ir Rygą, o 2015 metus užbaigėme draugišku turnyru Gargžduose. 2016 metais sausio-vasario mėnesiais dalyvavome uždarų patalpų čempionate, o kovą ir balandį rungtyniavome prieš Liepojos ir Kaliningrado komandas. Manau, kad per visą pasiruošimo laikotarpį klubas suteikė idealias sąlygas debiutiniam sezonui.

Monika: Sužaidėme nemažai kontrolinių rungtynių prieš pajėgiausias Lietuvos, Latvijos ir Rusijos komandas. Šių draugiškų rungtynių ciklas padėjo sustiprėti emociškai bei tarpusavyje susižaisti. Iki šiol atmintyje įstrigo vienos įsimintiniausių rungtynių prieš MFA „Žalgirį“, kai per pirmąsias rungtynių  minutes atlaikėme labiau patyrusių varžovių spaudimą, perėmėme iniciatyvą, pelnėme 4 įvarčius ir iškovojome pergalę.

 

Kokiomis nuotaikomis pasitinkate šią savaitę prasidedančią moterų A lygą?

Pavel: Po klajonių su WU-19 ir WU-17 jaunimo rinktinėmis į komandos gretas grįžo visos komandos žaidėjos, tad paskutinę savaitę, po ilgos pertraukos, vėl galime ruoštis kartu. Nuo balandžio 17 dienos ir iki pat birželio 19 dienos sekmadieniai bus paaukoti futbolui, tad laukia ilgas rungtynių maratonas. Tikiuosi, kad žaidėjų fizinis ir ypač psichologinis stovis leis jį atlaikyti.

Monika: Čempionato pradžią pasitinkame puikiomis nuotaikomis ir nekantriai laukiame pirmųjų oficialių rungtynių. Jau prieš prasidedant A lygai iš varžovių esu girdėjusi pagarbius atsiliepimus apie mūsų komandą –  tai pozityviai nuteikia.

 

Nuo praėjusių metų rudens iki šio sezono pradžios komanda pasipildė keliomis naujomis (ir sugrįžusiomis) žaidėjomis. Kaip pavyko naujokėms įsilieti į komandą? Ko iš jų tikitės?

Pavel: Kadangi mintį apie A lygą brandinome nuo 2015 metų gegužės, tai pirmos kviestos žaidėjos (L.Gedminaitė ir K.Černavskich) prie komandos prisijungė jau po vasaros atostogų ir per tą laikotarpį spėjo sužaisti 14 rungtynių. Gargždiškei P.Narbutaitei nereikėjo daug laiko apsiprasti gerai žinomame kolektyve, o kitos žaidėjos su komanda susipažino ir susižaidė sausio-vasario mėnesiais vykusiame uždarų patalpų čempionate bei draugiškų rungtynių metu.

Iš visų žaidėjų, nepriklausomai nuo jų statuso, tikiuos „kibirkšties“ ir noro tobulėti. Būtent dėl noro tobulėti ir žengėme žingsnį į A lygą.

Monika: Manyčiau, kad naujoke galime vadinti tik T.Baličevą, nes kitos žaidėjos mums gerai pažįstamos: jos arba rungtyniavo mūsų gretose ankščiau (P.Narbutaitė ir A.Lekavičiūtė) arba prie komandos prisijungė prieš 8 mėnesius (L.Gedminaitė ir K.Černavskich) ir per tą laiką spėjo tapti pilnavertėmis komandos narėmis. Laukiame, kad naujokė sustiprins mūsų žaidimą ir suteiks jam pastovumo.

 

Kokiu formatu vyks šių metų A lyga, kiek komandų dalyvaus ir kiek rungtynių sužais?

Pavel: Labai tikėjomės, kad šiais metais A lygoje dalyvaus bent 8 komandos, bet realybė kiek kitokia –  6 ekipos tarpusavyje sužais 4 ratų sistema – tai reiškia, kad kiekvienos komandos laukia 20 rungtynių.

 

Kokie tikslai keliami merginų komandai? Ko norėtumėte pats ir merginos?

Pavel: Nesame nustatę sau jokių kiekybinių tikslų, tiesiog žaisdami tarp pajėgiausių komandų sieksime atkreipti dėmesį į merginų gebėjimus. Vienas iš įvardijamų tikslų – sudaryti sąlygas merginoms patekti į nacionalinę rinktinę.

Monika: Nepaisant to, kad komanda yra naujai suformuota, tikslai yra aukšti. Kiekvienose rungtynėse rodysim tvirtą charakterį, kurį ant savo „kailio“ pajaus mūsų varžovės. Norime įrodyti, kad esame tikrai pajėgios varžytis tarp stipriausių.

 

Kada merginų komandą išvysime Gargžduose? Kiek kainuos bilietas į rungtynes?

Pavel: Čempionatas mūsų komandai prasideda trimis išvykomis, o į Gargždus sugrįšime tik gegužės 8 dieną. Kadangi merginų futbolas nėra populiarus Lietuvoje, manau niekas iš A lygoje rungtyniaujančių klubų nedrįs iš žiūrovų prašyti pinigų.

Monika: Pirmąsias namų rungtynes žaisime gegužės 8 dieną prieš Jonavos komandą. Stadione susirinkusiems žiūrovams stengsimės padovanoti šventę.

Ačiū.

***

Merginų laukia trejos rungtynės išvykose:

Balandžio 17 dieną 12:00 Vilniuje su MFA „Žalgiris“

Balandžio 24 dieną 13:00 Šiauliuose su „Gintra-Universitetu“

Gegužės 1 dieną 14:00 Šiauliuose su „ŠSG-FA-Akmenės SC“

 

Merginų komandos sudėtį rasite ČIA.

Tvarkaraštis – ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 107 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,