Mano Gargždai



Sunkiaatletis Karolis Stonkus – vėl čempionas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Karolį Stonkų (centre) sėkmė lydėjo ir rovimo bei stūmimo rungtyse, ir dvikovėje – jis iškovojo čempiono titulą. Dalyvių nuotr. Karolį Stonkų (centre) sėkmė lydėjo ir rovimo bei stūmimo rungtyse, ir dvikovėje – jis iškovojo čempiono titulą. Dalyvių nuotr.

    Šilutėje vyko Lietuvos sunkiosios atletikos jaunių iki septyniolikos metų finalinės varžybos.


    Teisę jose dalyvauti buvo iškovoję du gargždiškiai: Karolis Stonkus (svorio kategorijoje iki 105 kg) ir Paulius Stalmokas (svorio kategorijoje virš 105 kg). Kadangi Paulius susirgo, varžybose dalyvavo tik Karolis. Berniukas prieš mėnesį tapo Lietuvos čempionu iki penkiolikos metų. Dabar jis įrodė, kad yra rimtas varžovas ir sportininkams iki septyniolikos metų – penkiolikmetis gargždiškis nugalėjo dvejais metais už save vyresnius vaikinus ir tapo čempionu. Be to, Karolis nekėlė tokio svorio, kiek galėtų, nes treneris leido tik tiek, kiek reikėtų laimėti šioje svorio kategorijoje. Tai ir buvo padaryta.
    Iš K.Stonkaus galima laukti ir Europos čempionato medalio svorio kategorijoje iki penkiolikos metų. Varžybos įvyks rugsėjo mėnesį Lenkijoje. Tam treneris E. Šauklys pagal specialų planą ir ruošia šį sportininką. Pasak trenerio, tai turi būti istorinis įvykis. 1996 m. trenerio sūnus Erikas Šauklys iš Bulgarijos parvežė Europos III vietos medalį, ta kryptimi dirbama ir su Karoliu, o galimybės – realios.
    Dabar dar laukia Lietuvos jaunių žaidynės, kur bus šturmuojami šalies jaunių iki penkiolikos metų rekordai. Linkime Karoliui ir treneriui nesustoti, garsinti Gargždus kuo plačiau ir parodyti, kad sunkioji atletika prieinama visiems, tik reikia ją mylėti.

 

    Dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 428 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,