Mano Gargždai



Gargžduose šurmuliavo Europos dienos šventė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mugėje savo dirbinius siūlė įvairių įstaigų atstovai. A.Kundrotaitės nuotr. Mugėje savo dirbinius siūlė įvairių įstaigų atstovai. A.Kundrotaitės nuotr.

Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais, gegužės 9 dieną, Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka kvietė gargždiškius bei miesto svečius kartu švęsti Europos dienos šventę. Šurmulys bibliotekos vidiniame kiemelyje prasidėjo nuo ankstyvo ryto: aikštė buvo puošiama balionais, Europos Sąjungos šalių vėliavėlėmis, spalvingais piešiniais, o skambanti muzika žadėjo praeiviams smagią popietę.

 

Europos dienos šventė buvo iškilmingai pradėta skambant Europos Sąjungos himnui, susirinkusius miestelėnus bei šventės dalyvius sveikino LR Seimo narys Eugenijus Gentvilas, Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai: meras Vaclovas Dačkauskas, mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Europietiško gyvenimo linkėjo, o ir vos prieš pora dienų praėjusios Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos nepamiršo Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė. Po šventinių sveikinimų bei linkėjimų padėkota visiems, be kurių Europos dienos šventė nebūtų įvykusi. Savo paruoštas bei pasirašytas padėkas įteikė Europos Sąjungos regionų komiteto narė Andželika Šakinienė.

Po oficialiosios renginio dalies, renginio vedėja, bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė nepailsdama kvietė vis naujus šventės dalyvius. Pirmiausia koncertavo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos skudučių ansamblis (vadovė Jūratė Surblienė), kiek vėliau šventės erdvę užėmė Klaipėdos rajono policijos komisariato naujausias automobilis, komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė papasakojo, kuo jis ypatingas bei kas pasikeitė policijos gyvenime Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą. Visi norintys turėjo galimybę iš arti apžiūrėti, kaip „keliauja“ nusikaltėliai, smalsiausiems buvo paaiškinta, ką reiškia automobilyje esantys mygtukai. Susirinkusius į šventę taip pat džiugino Gargždų kultūros centro ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro kolektyvų pasirodymai. Linijiniai šokiai, breikas, diksilendo grupė, jaunieji dainininkai bei muzikantai, madų šou – kiekvienas, dalyvavęs šventėje galėjo stebėti tai, kas labiausiai patinka.

EURO kavinėje vyko įdomūs pokalbiai prie kavos puodelio, Klaipėdos regione gyvenantys kitataučiai pasakojo kavinės lankytojams savo istorijas bei išgyvenimus, susijusius su integracija naujoje šalyje. Kavinės lankytojams buvo siūloma ne tik kava, bet ir naudinga informacija apie ES, šalių – kandidačių perspektyvas įstoti į ją, koks yra kelias į narystę bei kokia nauda iš to, kad esame Europos Sąjungoje. Šventės dalyvius ir svečius džiugino šurmuliuojantis EURO jomarkas, kuriame buvo galima įsigyti ne tik tradicinių lietuviškų gaminių, ekologiškų produktų, tautodailininkų darbų, bet ir sužinoti daugiau informacijos apie dabartines ES šalis – prie kiekvieno mugės dalyvio buvo pateikti informaciniai leidiniai, lankstinukai apie vis kitą ES šalį. EURO kelionių erdvė domino jaunesnio amžiaus dalyvius – joje Klaipėdos rajono policijos komisariato atstovės bendravo su jaunimu apie keliones, saugumą jų metu, atsakinėjo į rūpimus klausimus. Na o patys mažiausieji nekantriai laukė akimirkos, kuomet bus apdovanoti piešinių konkurso „Aš – Europoje“ nugalėtojai. Nuo balandžio 9 dienos gauti vaikų piešiniai buvo eksponuojami šventės metu, o visi, atėję apžiūrėti, rinko labiausiai patikusius darbelius, kurie ir buvo apdovanoti šventės metu.

Šiais metais biblioteka gargždiškius ir miesto svečius kvietė labiau įsigilinti į migrantų problemas, imigracijos svarbą, ragino kalbėtis apie Europos šalių buvimo ES būtinybę bei naudą. Šventės metu buvo siekiama piliečiams išaiškinti paramos imigrantams naudą, ugdyti toleranciją, padedant kitataučiams įsilieti.

 

Renginio akimirkos – J.Lankučio viešosios bibliotekos ir Agotos Kundrotaitės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,