Mano Gargždai



„Bangos“ merginos vėl nudžiugino

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Sekmadienį Gargždų miesto stadione „Bangos“ merginos moterų A lygos šeštojo turo dvikovoje rezultatu  2:1 įveikė Vilniaus MFA „Žalgirį“.

 

Nors pirmojo rato dvikovą gargždiškės vilnietėms buvo pralaimėjusios net 0:5, šiandien aikštėje žaidė dvi lygiavertės ekipos. Jau nuo pirmųjų minučių tiek šeimininkės, tiek viešnios neužsibūdavo savo aikštės pusėje ir vis grasino varžovių vartams. 39 minutę L.Gedminaitė iš dešiniojo krašto aukšta trajektorija pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau šis nuo skersinio grįžo į aikštę. Kai jau atrodė, kad komandos ilsėtis išeis taip ir nepelniusios įvarčio, sublizgėjo „Bangos“ merginos. K.Černavskich baudos smūgiu pasiuntė kamuolį link viešnių baudos aikštelės, kur L.Gedminaitė galva numetė kamuolį T.Baličevai. „Bangos“ legionierė tinkamai įvertino situaciją ir pasiuntė kamuolį į vartininkės neginamą kampą – 1:0.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje „Bangos“ merginoms vėl nusišypsojo sėkmė. L.Gedminaitė skersavo kamuolį į baudos aikštelę ir T.Baličeva, pasinaudojusi viešnių vartininkės klaida, padvigubino persvarą – 2:0.

Nors vilnietėms norėjosi perlaužti rungtynių eigą, „Banga“ sėkmingai gynėsi ir atsakydavo labai pavojingomis kontratakomis, kurių smaigalyje būdavo L.Gedminaitė ir E.Petrauskaitė. Pirmieji rimtesni „gaisrai“ prie mūsų vartų kilo 71 ir 72 minutėmis, kai vilnietės du kartus iš eilės sukirto į virpstą. 84 minutę viešnioms pavyko sušvelninti skirtumą, kai, suteikiant pagalbą komandos kapitonei M.Grikšaitei, atsivėrė spragos aikštės viduryje. Vilnietė P.Milkinytė iššoko prieš „Bangos“ vartininkę A.Mikalauskytę ir pasiuntė kamuolį į tinklą – 2:1.

Visgi tai buvo viskas, ką viešnioms pavyko pasiekti, ir mūsų merginos šventė pergalę bei pakilo į antrąją poziciją Lietuvos moterų futbolo A lygoje.

Kitas rungtynes „Bangos“ merginos žais birželio 5 dieną (sekmadienį) 14 valandą su jungtine Šiaulių ŠSG-FA-Akmenės SC komanda.

 

Iš protokolo. Gargždų „Banga“ – Vilniaus MFA „Žalgiris” 2:1 (1:0).

Gargždų m. stadionas, 100 žiūrovų.

Teisėjas – A. Dievinas (Kretinga).

Įvarčiai: 45 ir 49 min. T. Baličeva (Banga); 84 min. P. Milkintytė (Žalgiris).

Įspėta: 51 min. K. Kulbytė (Žalgiris).

„Banga“ sudėtis: A.Mikalauskytė, K.Pranulytė, L.Bagdonaitė, R.Tarasevičiūtė, K.Černavskich, E.Petrauskaitė  (90' A.Skėrutė), P.Narbutaitė (73' G.Bitkerytė), M.Grikšaitė, A.Lekavičiūtė, T.Baličeva, L.Gedminaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 369 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,