Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai iš Vilniaus grįžo su šūsnimi laimėjimų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus stendinių modelių parodoje-konkurse. Prano Sungailos nuotr. Vilniaus stendinių modelių parodoje-konkurse. Prano Sungailos nuotr.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio nariai ir nuolatiniai mūsų bendrakeleiviai Evaldas ir Vaiva Venckauskai iš „Vaivorykštės" gimnazijos šių metų gegužės 20–22 dienomis dalyvavome VIII atvirame Vilniaus stendinių modelių parodoje-konkurse.

 

Kaip visada, prieš konkursą kažką aplankome. Šįkart – taip pat. Kadangi palei autostradą esantys įdomiausi objektai jau kaip ir apžiūrėti, nusprendėme keisti maršrutą ir važiuoti Panemune. Tik iš pradžių kelias vedė į Bijotus – seniausią Lietuvoje muziejų – Bijotų dvarą. Čia labiausiai traukė D. Poškos statyti baubliai. Pats dvaras, tiksliau – įšlikę pastatai, taip pat puikiai sutvarkytas, prižiūrėtas.

Po to kelias atvedė į atstatomą Panemunės pilį, kuri taip pat paliko nemažą įspūdį. Vienas jos galas jau visai sutvarkytas, kiemas tvarkingas ir tik rytinė pusė dar rodo laiko dantų žymes. Beje, kai atvažiavome, iš pilies išeinantį sutikome Lietuvos Premjerą Algirdą Butkevičių su apsauga. Žinoma, tik prasilenkėme...

Kitas objektas – Raudonės pilis, kuri tikrai puikiai prižiūrėta ir išsaugota. Greičiausiai taip nutiko todėl, kad ji beveik visą laiką turėjo šeimininkus, kurie ją prižiūrėjo, tvarkė. Net ir tarybiniais laikais joje buvo įkurta mokykla. Tai, žinoma, pakeitė jos vidų, bet išsaugojo išorinę išvaizdą. O kokie vaizdai atsiveria iš bokšto – įšvis sunku apsakyti...

Šis konkursas, ko gero, buvo pats didžiausias modelių skaičiumi. Kokybė taip pat gana aukšta, buvo dalyvių iš dar neregėtų mūsų modeliuotojų renginiuose šalių: Švedijos, JAV. Iš viso dalyvavo 10 valstybių modeliuotojai – tai ir Lenkijai, kuri laikoma kartoninio modeliavimo lopšiu ir lyderiu, jau būtų daug. Džiugu, kad kaskart vis daugiau dalyvauja vaikų ir jaunimo. Prie to prisidedame ir mes.

Organizatoriai surengė puikią ekskursiją po Vilniaus senamiestį, kuri dėl joje dalyvavusių užsieniečių buvo vedama anglų kalba, bet nuo to jos kokybė nė kiek nenukentėjo. Gidas buvo tiesiog nuostabus: stengėsi kalbėti neskubėdamas, aiškiai ir paprastai, kad ir mažiau mokantys šią kalbą įgytų supratimą apie mūsų sostinės istoriją, įžymius žmones ir dabartį.

Mūsiškių pasiekimai:

Aurimas Misevičius – III vieta vaikų amžiaus grupėje ratinės technikos kategorijoje už automobilį Tarpan „Honker“.

Brigita Ronkytė pirmą kartą dalyvavo jaunių grupėje, bet tai tik nežymiai atsiliepė jos pasiekimams – net tarp vyresnių ji – konkurencinga. Geriausias to patvirtinimas – II vieta sraigtinių lėktuvų kategorijoje su Messerschmitt Bf - 109E - 3 ir III vieta architektūros kategorijoje su pilies-viešbučio Lanz Wraz maketu, kuris dar nebuvo visiškai užbaigtas.

Vakaris Rudys laimėjo dvi III vietas vaikų amžiaus grupėje: su tanko T - 34/76 „Rudy“ modeliu vikšrinės karinės technikos kategorijoje ir Porambkos bažnyčios maketu architektūros maketų kategorijoje.

Monika Norvilaitė buvo I vaikų amžiaus grupėje architektūrinių maketų kategorijoje su Karpačių bažnyčia Wang.

Ignas Kasparaitis užėmė III vietą kosminių modelių kategorijoje vaikų amžiaus grupėje su raketa-nešėja „Saturn 1b“.

Vaiva Venckauskaitė laimėjo du aukso medalius jaunių amžiaus grupėje: su Švinoujščės švyturio maketu architektūros maketų ir su husaro figūrėle figūrėlių kategorijose.

Daugiausiai medalių iš gargždiškių susirinko Evaldas Venckauskas: suaugusių amžiaus grupėje jis užėmė dvi II (savas projektas, priskirtas kitų modelių kategorijai – Sandoros skrynia ir Kazimiero pilies maketas architektūros kategorijoje) bei vieną III su Sd. Kfz. 250/10 Alt Pak - 37 ( karinės technikos šarvuočio bazėje kategorija).

Ignas Sungaila laimėjo II vietą jaunių amžiaus grupėje su šarvuotos kovinės žvalgų mašinos BRDM - 2 Model 96i modeliu karinės technikos šarvuočio bazėje kategorijoje.

Mano, Prano Sungailos, „ZiL – 130“ apdovanotas aukso medaliu suaugusių amžiaus grupėje ratinės civilinės technikos kategorijoje.

Dar Igno Sungailos modelis gavo Chelmžos (Lenkija) modeliuotojų klubo „Combat" specialųjį prizą už geriausią kartoninį jaunių kategorijos modelį. Juo buvo pripažinta ta pati BRDM - 2.

Žinoma, modeliai ir konkursinė paroda nėra vienintelis tokių išvykų rezultatas: susipažįstame su naujais žmonėmis, pažįstame naujus kraštus, užmezgame naujus arba labiau sustipriname jau seniau užmegztus ryšius, maloniai pabendraujame bendraminčių rate. Tai, ko gero, ir yra svarbiausias tokių renginių privalumas.

 

Išvykos akimirkos (daugiau rasite ČIA):

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,