Mano Gargždai



„Kino karavanas“ 2016: nemokami filmų seansai Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos nuotr. Redakcijos nuotr.

Projektas „Kino karavanas“ jau trečius metus Lietuvos regionuose rodys festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovų labiausiai pamėgtus, pripažintų režisierių filmus. Gargždų miesto 763 m. gimtadienio šventės metu, birželio 5 d., „Kino karavanas“ lankysis kino teatre „Minija“.

 

14.30 val. miestiečiai turės unikalią galimybę nemokamai pamatyti visai šeimai skirtą brazilų išskirtinės animacijos, „Oskarui“ numinuotą filmą „Berniukas ir pasaulis“, o 17.30 val. – šiemet daugiausiai „Kino pavasario“ žiūrovų sulaukusi ispanų drama – „Trumanas“.

„Be galo džiaugiamės, jog „Kino karavanas“ mūsų partnerio „ŽEMAITIJOS – ilgaamžės tradicijos“ dėka šiemet vėl keliaus po šalies miestus ir miestelius. Paprastai aukščiausios meninės vertės kinas lengvai prieinamas tik didžiųjų miestų, kuriuose vyksta kino festivaliai, gyventojams. Pagrindinis mūsų projekto tikslas – atvežti išskirtinius, aukščiausios kokybės filmus į tas Lietuvos vietoves, kuriose nėra kino teatrų, kur galimybės pamatyti autorinį kiną yra labai ribotos“, – sako „Kino pavasario“ vadovė Vida Ramaškienė.

 

Kadras iš filmo.

Apie filmą „Berniukas ir pasaulis“ („Boy & The World“, rež. Alê Abreu, Brazilija, 80 min., be dialogų, V – įvairaus amžiaus žiūrovams)

Tėtei išvykus į miestą ieškoti darbo, mažojo Kukos gyvenimas kaime apsiverčia aukštyn kojom. Norėdamas susigrąžinti prarastą šeimą berniukas leidžiasi į paieškas. Tolstant nuo saugių namų, žengiant į civilizacijos gilumą palengva plečiasi berniuko akiratis. Kuką stebina begalinis gatvių tinkas, parduotuvių vitrinos, naktį nušviečiančios neoninės iškabos ir šiame industriniame peizaže klaidžiojantys gyvūnai – mašinos. Tai pasaka apie skirtumus tarp kaimo ir miesto, rankų ir mechaninio darbo, turtingų ir vargšų, bet svarbiausia – šio sąmyšio viduryje tarsi daina skambančias žmonių širdis ir sielas. Turtingą, karnavalo spalvomis nuspalvintą, fejerverkais nusagstytą filmo vaizdinę plotmę puošia savo grožiu nenusileidžiantys fleitos, sambos ir brazilų hiphopo garsai.

Pasak „Kino pavasario“ programos sudarytojos Aistės Račaitytės, šis pieštinės animacijos šedevras ne tik prikelia mažų ir didelių žiūrovų vaizduotes skrydžiams, bet ir paprasta, vaikams suprantama forma kalba apie itin aktualius moralės bei pasaulio raidos klausimus.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=eqdrwu0NvY8

 

Kadras iš filmo.

Apie filmą „Trumanas“ („Truman“, rež. Cesc Gay, Ispanija, 110 min, su liet. sub., N-13)

Chulianas (Ricardo Darínas) ir Tomas (Javieras Cámara) po daugelio metų susitinka praleisti kelių dienų, tačiau jų pasimatymas tampa ir atsisveikinimu. Chulianui diagnozuota paskutinė vėžio stadija. Jis nutaria nesigydyti, o sutvarkyti visus svarbiausius reikalus: išdalyti savo nuosavybę, surengti savo paties laidotuves ir, svarbiausia, surasti naujus namus savo mylimam šuniui Trumanui. Šis filmas – draugystės ir meilės elegija. Šmaikštus ir nuoširdus drąsos susitaikyti su artėjančia mirtimi portretas.

„Aktorių duetas sukuria įtikinamus ir daugiasluoksnius personažus, įkūnydami platų jausmų spektrą“, - sako prie „Kino pavasario“ programos sudarymo prisidedanti Mantė Valiūnaitė.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=2FeccZq_Esk

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 107 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,