Mano Gargždai



Rajono abiturientai istorijos egzamine pasigedo kai kurių temų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Vakar, birželio 15-ąją, šalies abiturientai skubėjo į istorijos valstybinį brandos egzaminą. Pasak Klaipėdos rajono dvyliktokų, šis jų labai neišgąsdino, tačiau egzamine moksleiviai pasigedo tų temų, kurioms skyrė daugiau dėmesio.

 

    Šalyje istorijos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 10 836 kandidatai. Egzaminas buvo vykdomas šimtas septyniolikoje Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtų centrų. Nacionalinio egzaminų centro žiniomis, egzaminas vyko sklandžiai.
    Pasitikrinti istorijos žinias valstybiniame egzamine nutarė 77 Klaipėdos rajono abiturientai. Jis buvo laikomas Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje.
    Po egzamino moksleiviai portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, kad jis buvo nelengvas, tačiau įveikiamas, bet nedrįso prognozuoti, kokio įvertinimo sulauks.
    „Vaivorykštės" gimnazijos dvyliktokė Sigita prisipažino, kad egzaminas nenuvylė ir nenustebino.
    „Manau, buvo pakankamai suprantamas ir aiškus. Nors ir nebuvo labai lengvas, tačiau didelių sunkumų taip pat nekilo. Bet labai sunku įvertinti save ir nežinau, kokio balo tikėtis", – teigė abiturientė.
    Kad egzaminas nebuvo labai sunkus, antrino „vaivorykštietė" Ema. Tačiau ją nustebino pateiktos temos.
    „Tikėjausi pamatyti temas apie Napaleoną, pasaulinius karus, kadangi daugiausia laiko kartodamasi skyriau Naujausiems laikams. Atsakiau į visus klausimus, egzamino laiko užteko ir perrašymui, ir pasitikrinimui. Neįsivaizduoju, koks įvertinimas manęs laukia, tačiau jaučiuosi padariusi viską, ką galėjau", – tvirtino Ema.
    Istorijos egzamino klausimų temos kiek nustebino ir „Vaivorykštės" gimnazistę Justę. Ji neslėpė, kad, jei būtų daugiau paskaičiusi, pasigilinusi į smulkmenas, būtų sekęsi geriau.
    „Po egzamino spėjau persimesti keliais žodžiais su istorijos mokytoja, ji galva linksėjo, kad nebuvo lengvas darbas. Keista, kad egzamino rengėjai neįtraukė nė vieno pasaulinio karo. Apskritai konkrečių temų nesitikėjau ir kartojausi viską bendrai", – sakė Justė.
    Mergina teigė, kad parašė tiek, kiek žinojo, ir iš egzamino išėjo valanda anksčiau: „O kaip bus, net nežinau. Tikėkimės, kad nenusivilsiu".
    Birželio 17 d. Lietuvos abiturientų laukia valstybinis informacinių technologijų egzaminas. Jį laikyti nutarė tik 8 Klaipėdos rajono dvyliktokai.
    Birželio 20-ąją vyks chemijos valstybinis brandos egzaminas. Jame save išbandys 13 rajono moksleivių.

    Istorijos ir kitų įvykusių egzaminų užduotis rasite ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,