Mano Gargždai



Gargždų atvirame jaunimo centre veiklos netrūksta

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Veiviržėnų atviros jaunimo erdvės jaunimo darbuotoja Indrė Užgalytė su Gargždų atviro jaunimo centro direktore Rita Dirgėlaite. Gargždų atviro jaunimo centro nuotr. Veiviržėnų atviros jaunimo erdvės jaunimo darbuotoja Indrė Užgalytė su Gargždų atviro jaunimo centro direktore Rita Dirgėlaite. Gargždų atviro jaunimo centro nuotr.

    Gargždų atviras jaunimo centras startuoja. Balandžio mėnesį konkursą laimėjusi centro direktorė Rita Dirgėlaitė intensyviai rūpinosi naujos biudžetinės įstaigos steigimu: formino reikalingus dokumentus, organizavo darbuotojų konkursus, dirbo su centrą lankančiu jaunimu.

 

    Šiandien Rita šypsosi: „Panašiai ir įsivaizdavau direktorės darbą, jaučiau, kad įsteigti naują įstaigą, teisingai pakloti pamatus, nebus lengva. Labiausiai trikdė iš skirtingų šaltinių gaunama skirtinga informacija, bet su kantrybe tiesa randama".

    Šiuo metu Gargždų atvirą jaunimo centrą (Klaipėdos g. 74) lanko apie 50 jaunų žmonių. Jaunimui centras atviras II-V nuo 13 iki 20 val.
    Centro direktorė džiaugiasi suburtu kolektyvu: „Jaunimo darbuotojų konkursus laimėjo 2 metus Gargždų atviroje jaunimo erdvėje dirbusi Simona Dargytė ir savanoriavimo bei socialinio darbo patirties turinti Edita Vyšniauskė. Nuo gegužės 18 d. jaunimo darbuotojai (po 0,5 etato) dirba Veiviržėnų ir Priekulės atvirose jaunimo erdvėse, tai – Indrė Užgalytė ir Andrius Chomičius. Vyriausiosios buhalterės konkursą laimėjo Erika Beniušytė. Stebina, kad esant jaunimo nedarbui, mažai kandidatų buvo į paskelbtus konkursus, tad didelio pasirinkimo ir nebuvo, bet džiaugiuosi, kad į Gargždų atvirą jaunimo centrą atėjo dirbti jauni, iniciatyvūs, besidomintys jaunimo problemomis žmonės".
    Birželio 1 dieną centras ėmėsi iniciatyvos kartu su Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centru įsijungti į respublikinę akciją „Taikos glėbys" ir surengė šventę Savivaldybės aikštėje. Centro lankytojai savanoriavo Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro organizuojamame Žemaitijos regiono vaikų ir jaunimo muzikos grupių festivalyje „Gyvai-2016", dalyvavo kartu su Visuomenės sveikatos biuru organizuotame protų mūšyje minint dieną be tabako, taip pat dalyvavo Gargždų gimtadienio renginiuose.

    Siekiant ugdyti centro veikloje dalyvaujančių jaunuolių (ypatingą dėmesį skiriant mažiau galimybių turintiems jaunuoliams) meninę kompetenciją, socialinius, gyvenimo, verslumo įgūdžius, jaunimo motyvaciją ir gebėjimus, reikalingus sėkmingai integracijai į darbo rinką, nuo birželio 21 dienos prasideda intensyvūs kūrybiniai mokymai, dirbtuvės, seminarai, finansuojami Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas" programos, Savivaldybės administracijos vykdomo projekto „Atviro darbo su jaunimu plėtra Gargždų mieste". Kviečiame paraginti jaunimą (ypač iš socialinės rizikos šeimų) lankyti užsiėmimus.

 

    Gargždų atviro jaunimo centro nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 489 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,