Mano Gargždai



Rajone asfalto dangą pajus keturios žvyrkelių atkarpos

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Per dvejus metus Klaipėdos rajone planuojama išasfaltuoti keturis žvyrkelių ruožus, panaudojant Europos Sąjungos paramos bei Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas.

 

 Kaip informavo VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ direktorius Petras Kaučikas, bus asfaltuojamos trumpos žvyrkelių atkarpos tarp jau asfaltuotų kelio ruožų. Iš viso numatyta pagerinti 14,21 km kelių būklę rajone.

Tai būtų kelias Pėžaičiai–Švėkšna (3,84 km), privažiavimas prie Klemiškės II kaimo (2,55 km), kelias Baukštininkai–Šatriai (4,88 km) ir Legučiai–Šalpėnai–Judrėnai (2,94 km).

Pasak VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ vadovo, darbų atlikimui buvo paskelbtas viešas konkursas, o vokų atplėšimas buvo numatytas liepos 19 d. Tačiau, gavus vieno iš dalyvių skundą, Viešųjų pirkimų tarnyba konkursą sustabdė.

„Buvo paskelbti trys pirmieji objektai viename pakete. Kažkuris konkurso dalyvis apskundė, kad būtų suskaidyta į atskirus objektus, atskirus pirkimus“, – pirkimų procedūros trukdžius įvardijo P.Kaučikas.

Konkurso sąlygose numatyta, kad darbai nuo sutarties sudarymo turėtų būti atlikti per 17 mėnesių, tad gyventojai realių pokyčių gali tikėtis ne anksčiau nei iki 2017 m. pabaigos–2018 m. pradžios.

Numatyti asfaltuoti kelių ruožai atrinkti atsižvelgiant į vidutinį metinį paros eismo intensyvumą, maršruto užbaigtumą mažinant skirtingų dangų ilgį kelyje, kelio dangos pasiskirstymą rajone, taip pat atsižvelgta į tolimesnę kelio jungtį su bendra susisiekimo infrastruktūra.

Per 2016–2017 metus numatoma asfaltuoti apie 591 kilometrą žvyrkelių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus regionuose.

Iš Kelių priežiūros ir plėtros programos 115 km. kaimo žvyrkelių asfaltavimui per dvejus metus bus skirta 20,8 mln. eurų, ES paramos lėšos sudarys 14,3 mln. eurų. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 441 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,