Mano Gargždai



Sendvario seniūnijoje sporto entuziastų vis daugėja

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sendvario seniūnijos nuotr. Sendvario seniūnijos nuotr.

Liepos 8 d. jakiškio, FK „Jakai“ lyderio Gintauto Ramono dėka tiek mažieji, tiek didieji futbolo fanai rinkosi Jakuose įsikūrusioje kavinukėje aptarti Klaipėdos miesto „8 x 8“ futbolo pirmenybių II lygos turnyro, Klaipėdos rajono „8 x 8“ pirmenybių bei 2016 m. Klaipėdos rajono seniūnijų sporto varžybų rezultatų.

 

Džiugu, kad į šį aptarimą buvo pakviesti svečiai: Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė ir Jakų bendruomenės centro pirmininkas, Jakų seniūnaitis Kęstutis Dvarionas. Pasak FK „Jakai“ lyderio Gintauto Ramono, jaunuolių aktyvumo dėka ir nuoširdžiu darbu pavyko varžybose startuoti sėkmingai ir užimti prizines vietas. Pradėtame įgyvendinti Kūno kultūros ir sporto departamento iš dalies finansuotame projekte „Sportas − tai sveikata“ nesitikėta, kad Jakuose tiek daug sportu norinčių užsiimti vaikų.

Gintautas Ramonas susirinkusiems futbolininkams negailėjo padėkos žodžių, kiekvienam atskirai padėkojo už bendradarbiavimą, simboliškai įteikdamas suvenyrą su futbolo atributika, bei pabrėžė kiekvieno sportininko stipriąsias puses.

Gintautas Ramonas tikisi kitiems metams rasti galimybę apmokėti startinius varžybų mokesčius iš paramos ar kitų fondų, nes šiais metais sporto aistruoliai už dalyvavimą varžybose susimokėjo iš savo asmeninių lėšų.

Jakų seniūnaitis Kęstutis Dvarionas džiaugėsi, kad Jakų sporto aikštyne nuolat vyksta veiksmas, kad yra žmonių, kurie savo laisvą laiką skiria vaikų užimtumui ir jų ugdymui bei pažadėjo, kad ir toliau bendruomenė padės ir prisidės prie sportinių iniciatyvų.

Sendvario seniūnijos seniūnė padėkojo FK „Jakai“ futbolininkams ir pažymėjo, kad Sendvario seniūnija, lyginant visų seniūnijoje gyvenančių gyventojų amžiaus vidurkį, yra ganėtinai jauna. Labai džiugina entuziastų skiriamas neatlygintinas dėmesys vaikams, jų užimtumui, nes vaikai yra mūsų ateitis.

 Gera matyti ir Jakų bendruomenės centro draugiškumą ir bendrystę su sportininkais, nes bendruomenės dėka, rašant projektus, įrengtas futbolo, teniso, tinklinio aikštynai ir treniruokliai. Gražūs darbai pastebimi aplinkinių, todėl nuolat į bendruomenę įsitraukia vis naujų narių.

Seniūnija nelieka nuošaly – pasitardama su bendruomene prisideda kuo gali, kad tik būtų pasiekti užsibrėžti tikslai. Vertinant paskutinius 4 metus, seniūnijoje sportas atgijo: tiek moterų, tiek vyrų paplūdimio tinklinio komandos, moterų bei vyrų krepšininkai ne kartą lipo ant nugalėtojų pakylos, atgijo tiek Gindulių, tiek Jakų futbolo komandos, populiarinamas stalo ir lauko tenisai.

 Tenka pastebėti, kad nuolat vietos jaunimas renkasi Slengiuose esančiame stadione, kuriame jaunuoliai praktikuoja kovos menus, treniruojasi ant lygiagrečių, skersinio – džiugu stebėti motyvuotą, pozityvų jaunimą.

Akivaizdu, kad būtina sugrąžinti kažkada seniūnijoje dirbusių sporto metodininkų etatus, nes nuolatinis darbas, bendravimas su įvairių sporto šakų mėgėjais tik gerina gyventojų užimtumą, stiprina bendruomeniškumą, gerina rezultatus sporto varžybose, vienija visus seniūnijoje esančius sportininkus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 422 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,