Mano Gargždai



Jūros šventės metu – nulinė tolerancija stipresniam alkoholiui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eimanto CHACHLOVO/ve.lt nuotr. Eimanto CHACHLOVO/ve.lt nuotr.

Policijos pareigūnai žada šiemet Jūros šventės metu patikrinti, ar tikrai limonado buteliukuose šventės dalyviai atsinešė gaiviuosius gėrimus, o ne alkoholį, tad gudrauti nepatartina.

 

Antradienį vykusiame įvairių tarnybų pasitarime dėl artėjančios Jūros šventės dalyvavę policijos pareigūnai patikino, jog šiemet visiems bus taikoma vadinamoji nulinė tolerancija.

„Policijos pareigūnai drąsiai gali paprašyti parodyti, koks skystis iš tikrųjų yra įpiltas į kokakolos buteliuką. Ir ne tik paauglių to paprašysime, bet ir suaugusiųjų“, – minėjo policijos atstovas.

Griežtai kontroliuoti stipresnio alkoholio vartojimą, ypač tarp jaunimo, prašė ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Kaip gebėsim šitą situaciją suvaldyti, taip visuomenėje bus vertinama Jūros šventė. Jos įvaizdis turi išlikti toks, kaip ir dabar, – tai yra saugi ir tvarkinga šventė“, – minėjo V. Grubliauskas.

Taip pat su policijos pareigūnais buvo suderinta, kuriose senamiesčio gatvėse ir kuriuo metu bus ribojamas eismas bei automobilių stovėjimas. Gyventojai su eismo pakeitimais bus supažindinti prieš pat šventę.

Remiantis kitų renginių patirtimi pastebėta, kad kyla problemų dėl mugės prekeivių automobilių. Nors jiems leidžiama tik atvažiuoti iki prekybos vietos iškrauti prekių, esą dažnas jų taip ir palieka automobilį prie prekyvietės ir dar pastato ant žaliosios vejos. Tad policijos pareigūnai prašė Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų pagalbos vaikyti prekybininkų automobilius. Šventės organizatoriai savo ruožtu priminė, kad ant kiekvieno prekybininkams išduoto leidimo yra nurodytas automobilio savininko telefono numeris, tad ir nesant vairuotojo pareigūnai nesunkiai galės su juo susisiekti ir pareikalauti patraukti transporto priemonę.

Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė žadėjo, kad, esant būtinybei, gatvės ir šaligatviai bus laistomi, periodiškai surenkamos šiukšlės. Planuojama atvežti tiek pat biotualetų, kaip ir pernai. Be to, bus pastatyti trys laikini tualetai žmonėms, turintiems judėjimo negalią.

„Be to, Kruizinių laivų terminale bus sumontuota speciali pakyla neįgaliesiems, kad jie patogiai galėtų stebėti koncertus“, – minėjo VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Jis pasidžiaugė, kad Jūros šventės metu jėgas sutelkia ne tik visos specialiosios tarnybos, bet ir būrys savanorių. Vien „Maltos ordinas“ žada, kad šventės metu budės 45 savanoriai, iš kurių net 6 turės medicininį išsilavinimą.

„Džiaugiamės, kad jau kelinti metai Jūros šventės dienos įvykių suvestinėje būna lyg eilinis savaitgalis. Tikimės, kad taip bus ir šiemet“, – sakė R. Žiubrys.

Saugumo sumetimais Jūros šventės metu bus pratęstas vaizdo kamerų stebėjimo laikas, o miesto apšvietimas bus įjungtas pusvalandžiu anksčiau ir išjungtas pusvalandžiu vėliau.

 

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 366 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,