Mano Gargždai



Vaikų susidomėjimo sulaukė stovykla „Būkime draugais“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Vaikų stovyklų poreikis gyvenvietėse ženklus. Tuo įsitikino Dauparuose liepos 25–29 dienomis vykdyto vaikų stovyklos projekto (LR ŽŪM lėšomis) „Būkime draugais“ organizatoriai.

 

Buvo numatyta surinkti 6–12 metų amžiaus 15-os vaikų grupę (30 proc. iš soc. remiamų bei daugiavaikių šeimų), tačiau norinčiųjų skaičius buvo toks didelis, kad organizatoriai būtų galėję formuoti dar vieną. Įvairūs nemokami edukaciniai užsiėmimai buvo vykdomi 09.00 – 17.00 valandomis.

Savaitės stovykla vaikams davė daug naudingų pamokų. Viena tokių – šunų elgesio ir dresūros pamoka, kurią vedė „Geras šuo“ įkūrėja, šunų mokytoja Donata Venckutė.

Elektronikos ir robotų kūrėjų studijos mokytojas Donatas Srėbalius, atvykęs kartu su savo auklėtiniais bei atsivežęs kelis robotus, papasakojo ne tik apie technologijų subtilybes, bet ir pirmiesiems parodė robotų rungtynes.

Taip pat vaikams buvo organizuojamos išvykos, tokios kaip „Gintaro kelio“ išvyka į pajūrį. Vyko ir vaikų dailės pleneras gamtoje.

Per savaitę stovykloje su Gargždų „Minijos“ progimnazijos Gobergiškės skyriaus mokytojos Reginos Srėbalienės pagalba buvo paruoštas muzikinis spektakliukas „Būkime draugais“ su dainomis, vaidyba bei šokiais. Jo premjera parodyta Viliaus Gaigalaičio globos namuose, kuriuose dalyviai sutikti šiltais plojimais bei nuoširdžiomis šypsenomis.

Stovyklos metu vykdyta dar daug įvairių užsiėmimų: meninės saviraiškos, pirmosios pagalbos pamokos, bibliotekos popietė, gausybė žaidimų, estafečių, diskusijų „Kodėl mes turime būti draugiški ir kas mums yra žmonės, esantys šalia“. Galiausiai vaikai susirado draugų, atitrūko nuo kompiuterių, paįvairino vasaros atostogas.

Stovykla vaikams buvo nemokama, kadangi visos lėšos gautos iš Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos. Joje savanoriškai ir neatlygintinai (projekte neskiriamos lėšos administravimo reikmėms) darbavosi stovyklos vadovės Vaida Žymančienė, Laima Liaudonskienė, Greta Srėbalienė ir Asta Budrienė. Galima tik pasidžiaugti, kad tokie projektai galimi, laukiami ir sveikintini.

 

13933099 10209284485502284 21598729 n

 

Stovyklos „Būkime draugais“ akimirkos  organizatorių nuotraukose: 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,