Mano Gargždai



Palangą okupavo milžiniški vabalai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vaido Kvedaro nuotr. Vaido Kvedaro nuotr.

Nuo liepos vidurio į Palangos Botanikos sodą užsukę kurorto lankytojai nustemba išvydę netikėtą ekspoziciją – iki kone žmogaus dydžio išdidintą uodą, musę, drugelį, ar net blusą bei kitus gyvius.

 

Galimybė iš arti panagrinėti daugelį vabzdžių bei dinozaurų Palangoje atsirado, kai režisieriaus Vaido Kvedaro iniciatyva buvo įkurta edukacinė ekspozicija „Neatrastas pasaulis“.

„Visi vabalai atkurti tiksliai taip, kaip jie atrodo ir gyvenime. Tik, žinoma, kur kas didesni, nei tikrovėje. Pavyzdžiui, boružėlė tokia didelė, kad net galima užeiti į jos vidų, kur įrengta džiovintų vabzdžių ekspozicija“, – pasakojo V.Kvedaras.

Natūralioje parko gamtoje įkurdinti gyviai atrodo labai tikroviškai, mat stengtasi kiekvienam jų parinkti tinkamiausią vietą.

„Kol nebuvo šios ekspozicijos, daugelis parko lankytojų net neateidavo iki šios vietos. Dabar džiaugiasi suradę tokį jaukų parko kampelį. Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji smalsiai tyrinėja vabzdžių modelius. Žinoma, daugiausia emocijų ir smagaus klyksmo būna, kai, prisiartinus prie dinozaurų, šie netikėtai pradeda riaumoti“, – pasakojo ekspozicijos sumanytojas.

Visi modeliai kurti Kinijoje. V.Kvedaras valandų valandas gali pasakoti istorijas, kad dinozaurų modeliai kuriami pagal tikrovėje rastas dinozaurų kaulų iškasenas, o vieną dinozauro koją kruopščiai rankomis modeliuoja net dešimt kinių.

„Nors, atrodytų, tai sezoninė ekspozicija, turiu minčių, kaip ją panaudoti ir žiemos metu. Bet neskubėsiu išduoti planų, kad konkurentai „nepasiskolintų“ idėjos“, – gudriai šypsojosi V.Kvedaras.

Vabalų ir dinozaurų ekspoziciją „Neatrastas pasaulis“ pasiekti lengviausia Palangoje nuo Vytauto gatvės pasukus į Botanikos sodą ir keliaujant pagal nuorodas. Jis įsikūręs už Gintaro muziejaus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 143 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,