Mano Gargždai



Treneriai patirties sėmėsi Ispanijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

VšĮ „Gargždų futbolas“ treneriai ir kiti dalyviai iš Lietuvos sporto klubų ir organizacijų liepos 17 d.–rugpjūčio 1 d. dalyvavo strateginės bendrystės socialinio futbolo skatinimo projekto „IMPULSA“ mokymosi stovykloje Salamankos mieste, Ispanijoje. Ispanijos profesionalios futbolo lygos „La Liga“ ir Erasmus+ sukurtame projekte taip pat dalyvavo 36 futbolo klubų ir sporto organizacijų atstovai iš Didžiosios Britanijos, Rumunijos ir Ispanijos.

 

VšĮ „Gargždų futbolas“ suteikė galimybę iš viso 10–imčiai dalyvių iš įvairių Lietuvos sporto organizacijų (futbolo treneriai, sporto koordinatoriai, futbolo klubų vadovai, savanoriai, dirbantys su jaunimu) pagerinti švietimo, socialinės integracijos per sportą įgūdžius.

„IMPULSA“ iniciatyvos tikslas – suteikti jauniems žmonėms, jaunimo darbuotojams, futbolo treneriams ir sporto specialistams teorinių ir praktinių įgūdžių apie lavinimąsi per sportą, darbą su jaunimu, sustiprinti vadybinius gebėjimus sporto sektoriuje.

Mokymosi stovykla – tai antrasis projekto „IMPULSA“ „Socialinio futbolo skatinimas“ etapas. Pirmajame projekto etape, kuris vyko šiemet pavasarį, buvo sukurta interaktyvi mokymosi platforma, kur buvo publikuojamos dėstytojų parengtos paskaitų sesijos apie nevyriausybinių organizacijų valdymą, darbo su jaunimu Europos sąjungos šalyse ypatumus bei sporto organizacijų valdymą.

Pirmosiomis mokymų dienomis stovyklos dalyviai buvo pasveikinti „La Ligos“ atstovės Olga De la Fuente, kuri pristatė savo organizacijos veiklą, sėmėsi teorinių žinių iš dėstytojų, lankėsi buvusio Ispanijos nacionalinės futbolo rinktinės trenerio Vicente del Bosque vaikų stovykloje. Šios vaikų futbolo stovyklos tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą per futbolą, perteikiant jiems tokias gyvenimo vertybes kaip komandos dvasia, atsakomybės jausmas, tolerancija neįgaliems bei kitų kultūrų žmonėms. Mokymų stovyklos dalyviai turėjo progą susipažinti su stovyklos veikla, kuri įtraukia vaikus su negalia, treneriais, specialistais, jų darbu ir įgyta patirtimi. Mokymų metu visi „IMPULSA“ projekto nariai turėjo galimybę aplankyti Santiago Bernabéu stadioną, kuriame namų rungtynes žaidžia „La Ligos“ karališkasis klubas „Real Madrid“.

Antrąją stovyklos savaitę įvairių sporto organizacijų atstovai iš Europos susitiko su Salamankos savivaldybės sporto konsulu Sanchez-Guijo, kuris akcentavo, jog sportas yra vertinga priemonė ir integracija, ypatingai žmonėms su negalia. Dalyviai sėmėsi praktinių įgūdžių iš Santandero „Racing“ futbolo klubo fizinio parengimo trenerio treniruočių metu. Treneris Rubén Crespo Ruiz projekto dalyviams futbolo aikštelėje demonstravo pratimus, padedančius sportininkams treniruočių metu sutelkti dėmesį į sportą per vertybių ir švietimo prizmę.

 

VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotraukos iš stovyklos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 101 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,