Mano Gargždai



Daugiafunkcis sporto centras pramogas siūlys trijuose pastatuose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Daugiafunkcio sporto centro maketas. Klaipėdos r. sav. nuotr. Daugiafunkcio sporto centro maketas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Pamažu aiškėja, kaip atrodys Gargžduose, Dariaus ir Girėno g. 4, planuojamas statyti daugiafunkcis sporto centras. Jame per tris statybų etapus ketinama įrengti baseiną, universalią sporto salę ir ledo ritulio areną.

 

Projektuos „Hidrostatybos projektai“

Rugpjūčio 16-ąją Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai buvo pristatyti daugiafunkcio sporto centro pastatų paskirties, statybos, susisiekimo ir komunikacijų projektiniai pasiūlymai, kuriuos pateikė konkursą laimėjusių UAB „Hidrostatybos projektai“ ir UAB „Tiksli forma" atstovai.

Kaip pasakojo viešąjį pirkimą organizavusio Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas, iš pradžių norinčiųjų projektuoti šį objektą buvo nemažai, tačiau pasiūlymus pateikė tik dvi įmonės. Jo spėjimu, projektuotojus galėjo atbaidyti tai, kad projektas turėjo būti parengtas įgyvendinimui trimis etapais.

Projektavimo konkursą laimėjusi įmonė įsipareigojo darbus atlikti už 135 520 eurų, nors Klaipėdos rajono savivaldybė ir buvo numačiusi maksimalią 160 000 eurų ribą.

Anot Sporto centro vadovo, vertinant kandidatų pasiūlymus, buvo atsižvelgiama į pastato ekonominį naudingumą. Šiam tikslui buvo pasitelkti ekspertai, komisija.

Pagal pasirašytą sutartį yra numatyta, kad darbai turi būti atlikti per 12 mėnesių, tačiau V.Liutikas akcentavo, kad tiekėjai patys suinteresuoti viską padaryti kuo greičiau, nes mokėjimai bus vykdomi tik baigus darbus.

„Įmonė planuoja statybos leidimą gauti 2017 m. vasario 1 d., jeigu viskas klostysis gerai“, – informavo V.Liutikas.

 

Baseinas, pirtys ir ledo ritulio arena

Pirmajame statybos etape 3 hektarų plote bus siekiama pastatyti modernų plaukimo baseiną su pramogų zona, kurioje numatyta įrengti sukūrinę vonią, pirčių kompleksą (rusiška, turkiška, suomiška pirtys ir infrasauna). Plaukimo baseiną sudarys keturi takai po 25 metrus. Techninėje specifikacijoje nurodyta, kad baseino dugnas privalės būti pakeliamas, o mobilios techninės galimybės turės leisti baseiną padalinti į  plaukimo mokymo vaikams, paaugliams, vaikų žaidimų ir atrakcionų, šuolio į vandenį, neįgaliųjų zonas pagal poreikius kiekvienai skirtingai dienai, bet kuriuo paros laiku. Taip pat šiame etape numatoma pastatyti ir universalią salę (aerobikos, šokių, stalo teniso), tinkančią ir konferencijoms organizuoti.

Antruoju statybos etapu bus statoma universali 1656 kv. m sporto salė, kurioje galės vykti tarptautinės krepšinio, tinklinio, rankinio, salės futbolo, teniso, stalo teniso, sportinių šokių varžybos ir kiti renginiai. Šioje salėje numatyta iki 1000 sėdimų vietų žiūrovams, įrengiant modulines sustumiamas tribūnas.

Trečiasis etapas – ledo ritulio arenos su 200 sėdimų vietų žiūrovams statyba.

 

Sudarys trys pastatai

Kaip susitikime su Savivaldybės atstovais aiškino projektuotojas, pastatai numatomi trys, kad tiktų nedidelio miesto aplinkai ir kad aplinkui formuojamos susisiekimo komunikacijų ir žaliųjų plotų erdvės padėtų kurti funkcionalią ir jaukią aplinką, atitinkančią miestiečių poreikius. Statant juos etapais, kiekvienas iš pastatų bus iki galo užbaigtas ir iki galo pritaikytas naudojimui − kiekviename kitame etape jungiamas naujas pastatas.

Objektas bus A energinio efektyvumo klasės. Pristatyme buvo aptarti alternatyvūs šildymo (ir šaldymo, reikalingo baseino temperatūros palaikymui) sistemų variantai, − šildant centralizuotais šildymo tinklais ir – panaudojant geoterminę energiją.

„Per savaitę projektas bus pateiktas visuomenės svarstymui“, – nurodė V.Liutikas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,