Mano Gargždai



Apibendrinti „Judex“ patikrinimo rezultatai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apibendrino įmonės UAB „Judex" veiklos patikrinimo metu atrinktų ištirti 220 įvairių šaldytų pusgaminių mėginių rezultatus. 65 mėginiai buvo atrinkti mažmeninėje prekyboje ir 155 – šios įmonės realizavimo sandėlyje. Mikrobinė tarša patogeniniais mikroorganizmais – salmonelėmis patvirtinta tik viename mėginyje iš visų tirtų.

 

    Bakterijų salmonella typhimurium nustatyta pakartotinai atrinktų ir ištirtų koldūnų „Liux" partijoje. Kituose mėginiuose tyrimų atsakymai dėl salmonelių buvo neigiami. Kaip jau skelbta anksčiau, keliuose produktų mėginiuose buvos nustatyta nepakankamą gamybos proceso higieną parodančių mikroorganizmų.

    „Šios partijos koldūnų tyrimus teisėsaugos pareigūnų pavedimu buvo ištyrusi Nacionalinė visuomenės sveikatos centro laboratorija. Vadovaujantis iš šios laboratorijos gauta informacija, minėtos partijos koldūnai nedelsiant buvo surinkti iš mažmeninės prekybos. Tačiau laboratorinius tyrimus buvo nutarta pakartoti, nes pirmojo tyrimo metu mėginys buvo atrinktas nesivadovaujant teisės aktų reikalavimais bei nenustatytas konkretus bakterijų tipas. Pakartotinio tyrimo rezultatas patvirtino pirminę išvadą, gautą iš teisėsaugos institucijų, ir patikslino visus neaiškumus, kilusius po pirminio tyrimo", – teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.

    Specialistas pabrėžė, kad būtini veiksmai dėl šių produktų partijos jau priimti ir nesaugūs produktai pašalinti iš rinkos. Kaip užkratas pateko į pusgaminius specialistai dar tiria, tačiau pirminė prielaida – kad salmonelės į koldūnų „Liux" partiją pateko kartu su galimai užterštomis žaliavomis.

    Šiuo metu UAB „Judex" sustabdyta, įmonė baigia įgyvendinti visas priemones, numatytas trūkumų šalinimo plane. Pastarosiomis dienomis įmonėje buvo atrinkti papildomi aplinkos ir gamybos įrengimų plovinių mėginiai, siekiant įvertinti atliktos plovimo ir dezinfekcijos darbų efektyvumą.

    Sprendimai dėl įmonės veiklos atnaujinimo bus priimti po pakartotinio patikrinimo įvertinus, kaip įmonė įgyvendino trūkų šalinimo planą ir sulaukus laboratorinių tyrimų atsakymų, kad dezinfekavimo darbai atlikti tinkamai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,