Mano Gargždai



Dviračių taką tiesti nori 12 bendrovių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono savivaldybėje pagaliau buvo atplėšti vokai su pasiūlymais dėl dviračių tako Gargždai-Dovilai tiesimo. Prieš tai ši procedūra buvo kelis kartus atidėta – dėl didžiulio galimų dalyvių susidomėjimo ir daugybės užduotų klausimų.

 

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjo Egidijaus Gedrimo, vakar atplėšus vokus su gautais pasiūlymais paaiškėjo, kad tiesti taką norėtų 12 bendrovių.

Bendra projekto sąmatos vertė – beveik 500 tūkst. eurų, šiemet darbams Savivaldybė ketina skirti 80 tūkst. eurų. Preliminariais duomenimis, mažiausia gauta pasiūlymo suma – per 300 tūkst. eurų.

Artimiausiu metu visi pasiūlymai bus nagrinėjami ir vertinami. Esminis kriterijus – mažiausia kaina.

„Perkama pagal mažiausią kainą, nes rinkoje susiklostė taip, kad yra didelė konkurencija, užsakymų skaičius tarsi nėra didelis. Konkurse dalyvauja daug ir rimtų įmonių, kurios konkuruoja savo kaina. Šiuo atveju Savivaldybė išlošia“, – kalbėjo E. Gedrimas.

Vokų su pasiūlymais atplėšimas buvo net kelis kartus atidėtas, nes buvo sulaukta net keliasdešimties užklausų, kurias pateikė įvairios įmonės.

Konkurso laimėtojui reikės atlikti dviračio tako statybos darbus: atlikti paruošiamuosius darbus, nutiesti taką, įrengti nuovažas, kelio ženklus ir kt. Būsimojo dviračių tako trasoje suprojektuotos trys poilsio aikštelės, kuriose numatyta pastatyti suoliukus, šiukšlių dėžes, dviračių stovus.

Planuojamas tako plotis – 2,5 m, ilgis – 2,5 km. Ties Dovilų I karjeru planuojama įrengti kelio estakadą, kuria vykdami gyventojai ir poilsiautojai galės grožėtis gamta ir vandens telkinio panorama.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,