Mano Gargždai



Ar kada svajojote legaliai pabėgti iš pamokų?

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

    Ar kada nors svajojote pabėgti iš pamokų ir už tai nesulaukti bausmės? Ši fantazija virto realybe, kai buvo atidarytas pirmasis Lietuvoje pabėgimo kambarys, įkurtas mokykloje. Nuo rugsėjo 6 dienos Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje veikia patalpa pavadinimu „Pabėgimas į vasarą". Joje gali apsilankyti visi norintys Gargždų moksleiviai, iš anksto susitarę su administratoriais.

 

    Į pabėgimo kambarį einama grupelėmis (2-4 asmenys). Tikslas – kuo greičiau išspręsti visas užduotis ir surasti galutinį raktą, kuris ir leis pabėgti iš patalpos. Moksleiviai turi pasprukti greičiau nei per valandą. Spręsdami užduotis mokiniai gerina komandinio darbo įgūdžius, mokosi spręsti problemas, greitai reaguoti į iškilusius sunkumus, rasti kompromisą, imtis lyderiauti, kuomet to reikia, ir pan. Taip pat užduotys lavina geografinius, matematinius, logikos ir kitus gebėjimus.
    VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija yra sukūrusi jau daugiau nei penkis pabėgimo kambarius, tačiau šis – pirmasis įrengtas mokykloje. Įgyvendindami LR Švietimo ir mokslo ministerijos finansuotą projektą „Pabėgimas į vasarą" organizatoriai atidarys pabėgimo kambarius dar 4 Lietuvos mokyklose.
    Anot idėjos autoriaus Kūrybos ir inovacijų laboratorijos vadovo Audriaus Lauručio, norėta, kad pirmasis toks kambarys atsirastų Gargžduose, kur jis daugiau nei 2 metus dirbo jaunimo darbuotoju. A. Laurutis pažadėjo į miestą atvežti ir daugiau įdomių projektų. Galbūt netolimoje ateityje Gargžduose pavyks suorganizuoti ir „dronų" lenktynes. Tai kitas Kūrybos ir inovacijų laboratorijos projektas, kuris dienos šviesą išvys jau netrukus.

 

    Organizatorių nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 390 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,