Mano Gargždai



„Menkinė" jau „organizuojasi" pati

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr.

    Sekmadienį gerokai po pietų Karklėje vyko jau penktoji pajūrio bendruomenių sueiga „Menkinė", kurią organizuoja Karklės bendruomenė. Beje, šiame miestelyje gyvena apie 250 žmonių ir jis turi net tris bendruomenes – senųjų ir naujųjų karkliškių bei tiesiog Karklės.

 

    „Visos trys bendruomenės veikia išvien. Šių metų šventė išskirtinė tuo, kad jau nebereikia stengtis ją organizuoti, ji jau vyksta pati. Žinoma, reikia dar šiek tiek padėti, bet tiek pastangų įdėti, kad ji vyktų, kaip anksčiau nebereikia. Žmonės jau žino ir laukia šitos šventės. Kaskart ji vyksta Pajūrio regioninio parko direkcijos pievelėje. Tai labai tinkama erdvė tokiam bendruomeniniam, šeimyniniam pasibuvimui. Mes kviečiame ir Girulių, ir Melnragės, ir Girkalių, ir Kretingalės bendruomenių, kurios gyvena arčiau jūros, atstovus. Kai tik pradėjome šventę organizuoti, žmonių susirinkdavo mažai, o dabar jų vis tik daugėja", - sakė Karklės bendruomenių pirmininkas Arvydas Urbis.

    Beje, kasmet „Menkinėje" galima paragauti vis kokio nors naujo patiekalo. Šiemet pirmą kartą tai buvo duona su menkėmis. Jos kepalas buvo iškilmingai įneštas į sceną ir garbė jį supjaustyti buvo suteikta pirmam Karklės žvejui nepriklausomoje Lietuvoje Petrui Bučiui ir Karklėje likusiam vieninteliam tikram žvejui Taurūnui. Vargu ar dar kur nors pasaulyje galima paragauti tokios duonos.

    Šioje šventėje skanaujami įvairiausi menkių patiekalai. Čia cepelinai su menkėmis jau jokia naujiena. Sriubų sekmadienį buvo net keturių rūšių. Beje, savo žuvienę virė bei vaišino ir Pajūrio regioninio parko direkcija.

    Nerealios menkių dešrelės kainavo 6 eurus, ciela kepta menkė – 5 eurus, džiovintų menkių sriuba – 3 eurus, keptos naminės duonos su sūriu kepaliukas – 3 eurus.

    Šventėje dalyvavo ir Kuršių gyvosios istorijos klubas „Pilsots". Jis demonstravo kuršių kostiumus, ginklus, kovas.

    Keturios žvejų valtys 5 val. ryto išplaukė į jūrą, o grįžusios buvo iškilmingai sutiktos pajūryje. Vertintas, svertas žvejų laimikis ir čia pat pasidalintas.

    Karkliškiai, pasirodo, mėgsta žaisti futbolą. Parko komanda buvo gausiausia iš trijų, o ketvirtos surinkti iš žiūrovų, net atrasti vieną futbolininką tarp jų taip ir nepavyko.

    Šauniai koncertavo vaikų ansamblis „Cyrolioks", kapela „Pečius griūn". Žmonių prisirinko nemažai, seniai nesimatę kaimynai puolė vienas kitam į glėbį, neapsieita ir be pasiutmenkės šokių tad visiems buvo linksma. Manoma, kad 10-ajai „Menkinei" tos pievelės tikrai nebeužteks.

 

Nuotraukų rasite ve.lt

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 308 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,