Mano Gargždai



Kreipimasis į Tarybos narius: balsavimas ar susidorojimas?

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Priekuliškiams aktualų klausimą rajono taryba svarstys rytoj. Priekuliškiams aktualų klausimą rajono taryba svarstys rytoj.

Informuojame, kad rugsėjo 29 d. Tarybos posėdyje po papildomu klausimu (klausimo Nr. 47) gudriai „pakištas“ precendento neturintis susidorojimas su nevyriausybine organizacija. Be jokių paaiškinimų, be jokių derybų, neatsižvelgiant į jokius argumentus ar pateiktus raštus, atimamos pagal panaudos sutartį iki 2021 m. valdomos patalpos. Nutraukiama sutartis, bet nepateikiami jokie motyvai ar argumentai. Sutartis nutraukiama ne todėl, kad reikėtų svarbiam, skubiam valstybiniam reikalui, bet... archyvui įrengti ir vien todėl, kad taip sugalvojo vienas Savivaldybės atsakingas asmuo. Tikras viešumas, skaidrumas, bendradarbiavimas...

 

Kitaip nei susidorojimu patalpų atėmimo negalima pavadinti, nes ne kartą aiškinome, kad turime įsipareigojimų ir anksčiau laiko negalime atiduoti patalpų. Nors niekas nesiteikė mums paaiškinti, bet iš Tarybai pateiktų dokumentų sužinojome, kad Priekulės poliklinikai reikalingos patalpos archyvui, todėl šalia esančios patalpos labai tiktų. Gerbiami tarybos nariai, ar žinote, kad po visu pastatu (Klaipėdos g. 14, Priekulė) rūsyje yra sausos, šiltos nenaudojamos patalpos, kurios puikiausiai tinka archyvams įrengti.

Atkreipkite dėmesį – kokia praktika taikoma Priekulėje. Popieriai svarbiau už žmones: Priekulės muzikos mokykla įsirengė archyvą pačiose gražiausiose atnaujinto pastato patalpose (su šildymu, stoglangiais, klaipėdietišką architektūrą atkartojančiomis lubomis), o poliklinika taip pat nori archyvo, kuris su apšiltintomis sienomis ir lubomis, už projektines lėšas įrengtu san. mazgu, rėmėjų padovanotu langu, durimis ir t.t.

Niekam nerūpi, kad organizacija tampa nepajėgi laikytis projektinių įsipareigojimų, organizacijos veikloje dalyvaujantys asmenys nukenčia morališkai, nes tik jų darbu ir asmeniniais pinigais šios patalpos iš nenaudojamų virto tinkamomis veiklai vykdyti. Veiklą vykdome, organizacijos balansas yra Registrų centro svetainėje. Atskiru raštu pranešėme Savivaldybei, kad mums 2017 m. patikėta būti grandiozinio projekto – Priekulės mažosios kultūros sostinės koordinatoriais. Bet, atrodo, kad niekam tas nesvarbu...

Prašome Tarybos narių atkreipti dėmesį, kad esame sutrikę apskritai dėl Savivaldybės atstovų net viešai deklaruojamo netinkamo požiūrio į viešąsias įstaigas (ne Savivaldybės steigimo). Jos traktuojamos kaip privačios įstaigos, kurios yra kaip kažkoks blogis, jos yra nevertos gauti paramą ir t.t. Toks požiūris yra visiškai klaidinantis visuomenę, pažeidžia piliečių lygias galimybes veikti. Mūsų niekada neignoravo nei ministerijos, nei fondai – vien rajone esame „privatininkai“ (protu neina suvokti, kad valdžios atstovai visai neišmano apie NVO), jau nekalbame apie tai, kad kitos organizacijos verčiamos analizuoti mūsų veiklą, pritarti jai ar nepritarti, į Tarybos posėdžius kviečiami apie mūsų veiklą kalbėti mums nepažįstami asmenys.

Klaipėdos rajone yra daug NVO, bet neteko girdėti, kad nors vienai būtų atimamos patalpos, nagrinėjama jų veikla, kam naudoja patalpas ir kiek laiko jose būna. Tikimės, kad Tarybos nariai iš esmės supras esamą situaciją ir bus principingi ir sąžiningi, o ne pritars vieno asmens užgaidoms.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 231 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,