Mano Gargždai



Sendvariškiai lankėsi Kartenos seniūnijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sendvario seniūnijos nuotr. Sendvario seniūnijos nuotr.

Saulėtą spalio pradžios popietę Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė, seniūnės pavaduotojas Robertas Gailius, seniūnaičiai Romas Daugnoras ir Aivaras Vasylius bei Baukštininkų bendruomenės pirmininkė Liucija Kyguolytė-Šeputė lankėsi Kretingos rajono savivaldybės Kartenos seniūnijoje.

 

Išvykos tikslas − pasisemti idėjų seniūnijos darbe, sužinoti bendradarbiavimo tarp seniūnijos, seniūnaičių ir bendruomenių ypatumų, pasidalinti kasdieniškų seniūnijos darbų organizavimo principais. Svečius šiltai ir svetingai priėmė Kartenos seniūnijos kolektyvas bei seniūnaičiai. Kartenos seniūnė Gintarė Padvaiskienė išsamiai papasakojo apie Kartenos miestelį, sutvarkytą Kartenos piliakalnį, skiriamus asignavimus kelių priežiūrai, taip pat paminėjo, kad seniūnija registruoja mirtis, gimimus, rengia Tarybos sprendimų projektus adresų suteikimui, − to Sendvario seniūnija neatlieka. Taip pat išryškėjo kiti skirtumai, jei Sendvario seniūnijoje gyventojų skaičius siekia 6900 ir tendencija yra gyventojų augimas, Kartenos seniūnijoje gyventojų yra apie 2000 ir gyventojų mažėja. Pasidžiaugėme Kartenos vaizdingu kraštovaizdžiu, kad Kartenos seniūnijoje yra bažnyčia, kultūros namai, ligoninė, paštas, Kartenos mokykla−daugiafunkcis centras, kuriame mokiniai mokosi iki 10 klasės, yra 0,5 etato dirbantis sporto organizatorius. Sendvario seniūnijoje yra 9 seniūnaitijos ir 9 seniūnaičiai bei 12 bendruomenių, o Kartenos seniūnijoje tik 4 seniūnaitijos ir 1 bendruomenė. Pasak Kartenos seniūnaičių, jei įgyvendinamas koks projektas, dirbama išvien kartu su Kartenos parapija, mokykla, Kultūros centru, seniūnija.

Sendvario seniūnija yra sparčiai besiplečianti, jauna ir ateities kartoms tik kuriama istorija: statomi maldos namai, ieškoma patalpų kultūrai, sporto metodininko pareigybės, planuojamos ugdymo įstaigų statybos. Ateityje Sendvario seniūnija galės pasididžiuoti sutvarkytu Eketės piliakalniu ir ten vykstančiais renginiais, sutvarkyta infrastruktūra, gal net atskiru seniūnijos pastatu.

Apibendrinus susitikimą galima drąsiai teigti, kad seniūno/seniūnijos darbas nėra lengvas ir reikalaujantis nemažai išmanymo įvairiose srityse. Darbuotojai turi būti psichologiškai pasirengę atlaikyti įvairiausius išbandymus, būti kūrybingi. Seniūnaičių, bendruomenių palaikymas bei konstruktyvus bendravimas suteikia galimybę pasiekti puikių rezultatų, kad vietos gyventojams seniūnijose gyventi būtų gera.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 208 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,