Mano Gargždai



Gydymo įstaigose – jau visos gripo vakcinos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad per šią savaitę mūsų šalies gydymo įstaigoms jau baigiamos išvežioti sezoninio gripo vakcinos ir netrukus jos pasieks likusias gydymo įstaigas. Tad jose dirbantys medikai gali ir toliau nemokamai skiepyti savo pacientus, kurių bus gerokai daugiau, nei pernai.

 

VLK direktoriaus pavaduotojos Neringos Bernotienės teigimu, iš viso šias vakcinas gavo daugiau kaip 500 gydymo įstaigų. Prieš tai joms buvo pristatyta didžioji dalis – 60 tūkst. dozių – gripo vakcinų, o šią savaitę išdalintos likusios – 50 tūkst. dozių.

„Šiais metais nupirktas gripo vakcinų kiekis yra didžiausias per pastaruosius penkerius metus. Šiemet nupirkta 110 tūkst. dozių, o pernai – kiek daugiau nei 95 tūkst. dozių. Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet, šios gripo vakcinos gydymo įstaigoms pristatomos etapais. Pirmasis jų pristatymo etapas buvo antroje rugsėjo pusėje, iki išaugant sergamumui gripu", – sako N. Bernotienė.

Nuo gripo nemokamai skiepijami yra rizikos grupėms priklausantys žmonės, kuriems kyla didžiausias pavojus susirgti gripu. Tai sergantieji lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, širdies kraujagyslių, kvėpavimo takų ar inkstų ligomis, taip pat nėščios moterys, pensinio amžiaus, slaugos ir globos įstaigose gyvenantys žmonės bei gydymo įstaigų darbuotojai, kuriems tikimybė užsikrėsti gripu ypač padidėja bendraujant su sergančiais žmonėmis.

Norint nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris nusiųs pas skiepijančius specialistus arba į vakcinacijos kabinetą.

VLK vertinimu, šiais metais daugiau žmonių turėtų pasiskiepyti nuo sezoninio gripo ir dėl to, kad nuo šių metų pradžios įsigaliojo naujovė – šeimos gydytojai ir skiepijantys specialistai pradėti skatinti finansiškai už tai, kad savo pacientus skiepija nemokamomis vakcinomis nuo gripo.

Pastebėta, kad 2015–2016 m. gripo sezono metu, lyginant su ankstesniais metais, buvo paskiepyta daugiau lėtinėmis ligomis sergančių 65 metų ir vyresnio amžiaus žmonių bei vaikelio besilaukiančių moterų.

Rūpimus klausimus galima pateikti el. pašto adresu arba ligonių kasų informacijos telefono numeriu 8 700 88888.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 346 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,