Mano Gargždai



Vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“ neaplenkė Priekulės gimnazijos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleiviai Vokiečių kalbos dienų renginyje. D.Kačinskienės nuotr. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleiviai Vokiečių kalbos dienų renginyje. D.Kačinskienės nuotr.

Per visą Lietuvą nuvilnijo Vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“. Siekiant akcentuoti šios užsienio kalbos žinių privalumus, per Vokiečių kalbos dienas Lietuvos gyventojus ir svečius džiugino per 200 vokiečių kalbai ir kultūrai skirtų renginių didžiuosiuose šalies miestuose ir regionuose.

 

Džiaugiamės, kad ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija buvo jų dalimi. Vykdėme projektą „Deutsch für dich“. I-III gimnazijos klasių mokiniai atsakingai, kantriai ir su dideliu jauduliu ruošė renginį 4a ir 4b klasių mokiniams apie vokiečių kalbą ir Vokietiją.

Spalio 20 d. į renginį sugužėjo linksmi ir žingeidūs ketvirtokai. Renginio metu jiems buvo paruošta informacija apie Vokietiją ir vokiečių kalbą, nelengvos užduotys patiems paruošti plakatus ir išmokti dainelę, vaišės ir dovanos, atkeliavusios iš Vokietijos. Su užduotimis puikiai susitvarkė ne tik ketvirtokai, bet ir didžiulis mūsų pasididžiavimas – vyresnieji jų draugai – gimnazistai. Puikiai pavykęs renginys – didelis jų nuopelnas!

 

Vokietija užima trečią vietą tarp užsienio investuotojų Lietuvoje. Per pastaruosius metus į Lietuvą įžengę Vokietijos investuotojai „Danpower“ ir „Lidl“ papildė apie 500 vokiečių kapitalo įmonių šeimą Lietuvoje. Verslo sėkmę lemia gebėjimas bendrauti gimtąja verslo partnerio kalba, taigi vokiečių kalbą mokančių kvalifikuotų darbuotojų rengimas Lietuvoje įgyja ypatingą svarbą.

Be to, vokiečių kalbos žinios suteikia galimybę nemokamai studijuoti užsienyje. Vokietija siūlo aukšto lygio studijų programas aukštojo mokslo įstaigose, o studentai, mokantys vokiečių kalbą, gali vykti į įvairios trukmės stažuotes Vokietijos universitetuose ir institucijose. Galiausiai vokiečių kalbos įgūdžiai priartina prie vokiečių kultūros ir padeda svetingai priimti turistus savo šalyje. Lietuva yra patraukli šalis vokiečių turistams, – daugiausia užsienio svečių atvyksta būtent iš Vokietijos, – todėl vokiečių kalba teikia pranašumų ir turizmo sektoriuje.

 

Renginių Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje akimirkos – Daivos Kačinskienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,