Mano Gargždai



Savivaldybėje kalbėta apie ugniagesių savanorių veiklą ir situaciją rajone

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos prezidentas Vytas Kaziliūnas ir Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas. Klaipėdos r.sav. nuotr. Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos prezidentas Vytas Kaziliūnas ir Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas. Klaipėdos r.sav. nuotr.

Antradienį Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerė Rūta Cirtautaitė ir Tarybos narys Česlovas Tarvydas susitiko su Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos prezidentu Vytu Kaziliūnu ir Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininku Stanislovu Virbausku.

 

Susitikimo metu buvo aptarta ugniagesių ir ugniagesių savanorių situacija Lietuvoje ir Klaipėdos rajone. Pasidžiaugta, kad Klaipėdos rajonas daugeliui kitų savivaldybių yra pavyzdys – seniūnijose esančios ugniagesių komandos, sudarytos iš ugniagesių ir savanorių,  dirba sąžiningai ir atsakingai, o Savivaldybė nuolat stengiasi gerinti ugniagesių darbo sąlygas.

Savivaldybės lėšomis remontuojamos ugniagesių komandų administracinės patalpos, garažai, pagalbinės patalpos, perkamos ir ugniagesių savanorių aprangos. Taip pat Savivaldybė skiria lėšų ir susidėvėjusių ugniagesių automobilių keitimui. Šiais metais jau buvo nupirktas vienas automobilis, iki lapkričio mėnesio vidurio rajono ugniagesiams turėtų būti nupirktas dar vienas automobilis, o iki naujų metų ugniagesiai turėtų džiaugtis ir trečiu automobiliu per metus.

Susitikimo metu buvo aptarta ugniagesių savanorių darbo specifika ir ateitis. Buvo diskutuojama apie didesnį savanorių įtraukimą į prevencinę veiklą, galimybę savanoriams vykti tik į gaisrų gesinimo iškvietimus ir galimybes gerinti ugniagesių darbo sąlygas bei didinti visuomenės norą įsitraukti į savanorišką veiklą.  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 585 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,