Mano Gargždai



Viešojo transporto pažanga ateina ir į Dituvą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

Klaipėdos transportininkai tesi pažadus ir jau paskelbė konkursą, kuriam įvykus autobusų maršrutai į Dituvos, Vaitelių ir „Rasos“ sodus bus įjungti į bendrą Klaipėdos maršrutų sistemą.

 

Jei iš konkurso dalyvių nebus sulaukta pretenzijų, II zonos terminuotaisiais bilietais šiuose autobusuose bus galima naudotis jau nuo kitų metų pradžios. Vienkartinių bilietų, įsigyjamų iš vairuotojo, kainos nesikeis. O ateityje patobulinus sistemą ketinama sukurti ir elektroninius kartinius II zonos bilietus.

Pasak konkursą skelbiančios VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) vadovo Gintaro Neniškio, iki šiol į Dituvą ir Vaitelius veža dvi įmonės – uostamiesčio Savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas ir „Sodų autobusai“.

„Savivaldybė anksčiau dalį priemiestinių maršrutų buvo tiesiog atidavusi privatiems vežėjams. Vėliau atsirado Konstitucinio Teismo išaiškinimas, kad leisti konkrečiam vežėjui dirbti kuriame nors maršrute galima tik tada, jei šiame segmente neegzistuoja konkurencija. O tai galima patikrinti tik surengus konkursus. Dituva ir Vaiteliai liko paskutiniai tokie maršrutai. Tad dabar baigiantis jų vežėjų sutartims miesto Savivaldybė ir nusprendė skelbti konkursus“, – sakė G. Neniškis.

Šią procedūrą jau pradėjo vykdyti KKT. Konkursą laimėjęs vežėjas įgis teisę vežti keleivius trimis maršrutais: 40-uoju (Smiltelės g.-Dituva), 41-uoju (Autobusų stotis-Dituva) ir 42-uoju (Smiltelės g.-Vaiteliai-SB „Rasa“). Maršrutai nuo dabartinių beveik nesiskirs – „ištiesintas“ tik 41-asis. Jis nebevažiuos per miesto centrą, o į Dituvą veš Mokyklos gatve ir Šilutės plentu. Taip padaryta, kad autobusai į sodus nukaktų greičiau.

Konkurso sąlygose numatyta, kad vežėjai galės naudoti ne senesnius nei 18 metų amžiaus autobusus. Tačiau su tokiais būtų galima dirbti tik porą metų – autobusams sulaukus 20 metų juos būtų privaloma keisti į ne senesnes kaip 13 metų amžiaus transporto priemones.

„Iš viso vežėjas privalės turėti 8 autobusus, iš kurių du turės būti paailginti – vienas iš jų būtų skirtas rezervui. Dalis autobusų bus žemagrindžiai, kiti – pusiau žemagrindžiai, nes standariniuose miesto tipo žemgrindžiuose autobusuose yra mažiau sėdimų vietų. Kelionės čia ilgesnės, tad reikia užtikrinti didesnes komforto sąlygas. Konkurso sąlygose numatyta, kad autobusuose turi būti ne mažiau kaip 36 sėdimos vietos“, – sakė G. Neniškis.

Kaip ir miesto autobusuose, taip ir vešiančiuose į sodus turės būti sumontuotos kameros, LED elektroninės švieslentės, o autobusuose įdiegta elektroninio bilieto sistema leis realiu laiku sekti autobusų važiavimą išmaniuosiuose įrenginiuose.

„Maršrutai bus įtraukti į bendrą Klaipėdos bilietų sistemą, juose bus taikoma šiai sistemai galiojanti nuolaidų sistema. Orientuojamės ne vien tik į sodininkus, bet ypač – į kasdieninius keleivius, kurie važiuoja į darbą ar mokyklą“, – sakė G. Neniškis.

VEdid WWW

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 348 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,