Mano Gargždai



Rajono policija organizavo prevencijos priemones

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Spalio 28 dieną Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai vykdė prevencinę priemonę „Atšvaitas“, kurios metu buvo tikrinama, kaip Gargždų, Dovilų, Vėžaičių seniūnijose pėstieji, dviratininkai laikosi Kelių eismo taisyklių.

 

Ypatingas dėmesys buvo atkreipiamas į nepilnamečių daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Prevencinės priemonės metu pareigūnai dalijo atšvaitus, priminė apie atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu, atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, atkreipė žmonių dėmesį, kad išlipusių iš autobusų ir einančių kelkraščiu be atšvaitų jų nemato vairuotojai, todėl iki skaudžios eismo nelaimės – tik vienas žingsnis. Prevencinės priemonės metu buvo nustatyta 13 pažeidimų.

Primename, kad pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad Kelių eismo taisyklėse pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 23 iki 40 Eur.

Tą pačią dieną Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, kurios metu buvo tikrinamos Gargždų mieste esančių mokyklų teritorijos. Patikrinimo metu buvo nustatyti 3 pažeidimai pagal LR ATPK 1856 str. 3 d. asmenų nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas, kuris užtraukia baudą nuo keturiolikos iki dvidešimt aštuonių eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Taip pat nustatyti 2 pažeidimai pagal LR ATPK 1851 str. 2 d. rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, kuris užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties eurų.

Policijos pareigūnai nustatė nemažai pažeidimų bei taikys administracinio poveikio priemones vairuotojams, kurie Gargždų mieste, draudžiamoje zonoje, palieka automobilius, pažeisdami Kelių eismo taisyklių XVII skyriaus sustojimo ir stovėjimo reikalavimus. Nuobaudas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus gavusių asmenų skaičius nemažėja. Galima manyti, kad eismo dalyviai skuba, nepastebi ar netgi nežino draudžiamųjų ženklų reikšmės. Todėl policijos pareigūnai pataria būti atidesniems kelyje ir stebėti, kurioje vietoje paliekate stovėti savo automobilį.

Lapkričio-gruodžio mėn. Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai ir toliau organizuos prevencines priemones, skirtas eismo saugumui užtikrinti.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,