Logo
 Spausdinti šį puslapį

Namas „vaiduoklis“ virs pavyzdiniu daugiaaukščiu

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Septynaukštyje intensyviai vyksta statybos darbai. Lino Gruzdžio nuotr. ir butaigargzduose.lt vizualizacija. Septynaukštyje intensyviai vyksta statybos darbai. Lino Gruzdžio nuotr. ir butaigargzduose.lt vizualizacija.

Bemaž aštuonerius metus Gargžduose, laukuose prie Pušų gatvės, pamirštas rymojęs septynaukštis ėmė keistis – čia verda statybos darbai, o skelbimų portaluose ieškoma gyventojų, kurie norėtų įsikurti 35 butuose.

 

Planuose – dar trys daugiabučiai

Dar 2008-aisiais Gargždus apskriejo žinia, kad mieste išdygs naujas daugiabučių kvartalas, prabilta ir apie mažojo „Akropolio“ statybą. Deja, didelės užmačios greitai subliuško – vietoje dailių daugiabučių laukuose liko vienas pradėtas statyti ir nebaigtas septynaukštis, kurį miestelėnai ėmė vadinti namu vaiduokliu.

Po aštuonerių metų pokyčių vėją Karaliaus Mindaugo gatvėje esančiame septynaukštyje įnešė UAB „Aldasta“, išpirkusi jį iš bankroto administratoriaus.

Įmonės vadovas Algimantas Daugėla portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, kad UAB „Aldasta“ ir pradėjo statyti šį daugiabutį, tačiau užsakovai taip ir neatsiskaitė už atliktus darbus.

„Pasitaikė progą pastatą išpirkti, nes kaina sumažėjo perpus“, – teigė A.Daugėla.

Bendrovės direktorius vylėsi, kad, pardavus butus, pavyks padengti anksčiau patirtus nuostolius: „Biznio jokio“.

Darbus planuojama baigti 2017-ųjų metų birželio mėnesį. Pasak A.Daugėlos, jei viskas gerai seksis, Pušų kvartale gali atsirasti dar trys modernūs daugiabučiai.

„Padarysime pavyzdinį šiuolaikišką namą, nes patirties turime daug“, – kalbėjo 17-us metus veikiančios įmonės, užsiimančios gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų bendrųjų statybos, remonto bei monolitinio gelžbetonio konstrukcijų įrengimo darbais, vadovas.

Jis atskleidė, kad susidomėjimas butais jau yra – žmonės skambina ir teiraujasi apie juos.

Siūlymų įsigyti butus šiame daugiabutyje galima rasti skelbimų portaluose. Juose kviečiama rinktis 45-71 kv. m ploto 2-4 kambarių butus. Pavyzdžiui, 2 kambarių buto kaina pirmame aukšte skelbime įvertinta 52 tūkst. Eur.

 

Pinigų taip ir neatgavo

Prasidėjusios statybos kai kuriems gargždiškiams ir ne tik jiems priminė senas nuoskaudas. Kai bankrutavo UAB „Pamario namas“, inicijavusi daugiabučio statybas, nerimo dienos prasidėjo didžiulius avansus už butus jame spėjusiems sumokėti žmonėms.

Gargždiškė, prašiusi neįvardyti jos vardo ir pavardės, portalui pasakojo, kad greitai atgauti pinigų nesitiki.

„Pirkome, sumokėjome avansą, vėlavo su terminais, galiausiai bankrutavo. Tada bankroto administratorius vis bandė parduoti dar turimą turtą varžytinėse. Kelis metus niekas nieko nepirko. Visi kaimynai, kas laukiame eilėje dėl pinigų, esame jos pabaigoje. Pirma – Sodra, Valstybinė mokesčių inspekcija, bankai. Paskui darbuotojų algas turi grąžinti ir tik tada namo kaimynų eilė“, – nemalonią istoriją prisiminė moteris, pridūrusi, kad nusimato ilgas laukimas.

Gargždiškė teigė, kad jos šeima sumokėjo 54 150 litų avansą už butą septynaukštyje.

„Neseniai grąžino 475 eurus... Buvo kaimynų, kurių avansai siekė 80 tūkst. litų“, – sakė moteris.

Visgi ji vylėsi, kad avansus mokėję žmonės neliks apgauti.

„Sunku pasakyti, ar tikimės, kad grąžins visą sumą. Kažkiek gal dar „patrupins“. Viliamės, kad neapgaus, nes suma didžiulė. Bet, žinant, kad paprastas Lietuvos pilietis neturi jokių teisių, niekas jo negina, niekam neįdomu, lieka lenkti nugaras, dirbti ir atsitiesti patiems“, – kalbėjo gargždiškė.

 

viz1

butaigargzduose.lt vizualizacija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,