Mano Gargždai



Gargždų ligoninėje nori teikti daugiau paslaugų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Prieš savaitę, lapkričio 24-ąją, vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikai nutarė pritarti tęstinio aktyvaus gydymo paslaugų teikimui Gargždų ligoninėje.

 

Tęstinio aktyvaus gydymo paslauga – stacionarinė ilgalaikė (atsižvelgiant į asmens sveikatos būklę) asmens sveikatos priežiūros paslauga, teikiama pacientams nepertraukiamai po aktyvaus stacionarinio gydymo respublikos lygmens asmens sveikatos priežiūros įstaigoje ar universitetinėje ligoninėje, kai dėl tos pačios ligos ar būklės aktyvus stacionarinis gydymas toliau tęsiamas regiono ar rajono lygmens sveikatos priežiūros įstaigoje.

Kadangi pacientai po jų ištyrimo ir diagnozės nustatymo bus perkeliami į rajono lygmens ligonines tolimesniam jų ilgalaikiam gydymui, taip nebus apkraunamos aukštesnio lygmens ligoninės.

Tarybos nariai gautam Gargždų ligoninės prašymui neprieštaravo. Kaip nurodoma Tarybai pateiktame Gargždų ligoninės vyriausiosios gydytojos Almos Grikšienės rašte, stacionarinės ilgalaikės tęstinės aktyvaus gydymo paslaugos Gargžduose būtų teikiamos vidaus ligų ir vaikų ligų skyriuose.

Tiesa, vien Tarybos pritarimo nepakanka. Sveikatos priežiūros įstaiga, norėdama teikti naujo profilio paslaugas, apmokamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, teikia argumentuotą prašymą Sveikatos apsaugos ministerijai ir kartu pateikia dokumentą, patvirtinantį, kad naujo profilio paslaugų teikimas suderintas su įstaigos savininku.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 128 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,