Mano Gargždai



Vienas namuose – ne vienas bendraminčių būryje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Projekto koordinatorių nuotr. Projekto koordinatorių nuotr.

Tarptautinė veikla Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje įsibėgėja – pirmasis Erasmus+ KA2 tarpmokyklinių strateginių partnerysčių projekto „Home alone“ („Vienas namuose“) Lenkijos, Graikijos, Slovėnijos, Rumunijos, Ispanijos, Latvijos ir Lietuvos mokinių ir mokytojų susitikimas Poznanėje (Lenkija) lapkričio 26–gruodžio 3 dienomis subūrė didžiulę 92 žmonių komandą bendram darbui.

 

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos projekto dalyvių (8 mokinių ir 2 mokytojų) grupės kelionė, kuriai ruošėmės porą mėnesių, truko 13 valandų, kol naktį pasiekėme Poznanės autobusų stotį. Mokiniai su jauduliu išsiskirstė į „naujas“ šeimas ir visi pradėjome „lenkišką“ gyvenimą.

5 projekto dalyvių susitikimo dienos turėjo savo darbotvarkę: pirmoji diena – susipažinimo, bendravimo, aplinkos tyrinėjimo veiklos. Antrą dieną – rimtos, projekto užduotimis paremtos pamokos kartu su lenkų mokiniais.

Per informacinių technologijų pamoką grupėse kūrėme projekto logotipą. Tuo tarpu visi mokytojai koordinatoriai vedė dalykines pamokas kitiems gimnazijos mokiniams. Mūsų projekto darbo kalba – anglų, todėl visi užsiėmimai neabejotinai tapo integruoti. Popietę praleidome tyrinėdami Poznanės senamiestį ir dalyvaudami „Lobio paieškoje“.

Trečia diena buvo skirta susipažinimui su gražiausiomis istorinio Lenkijos miesto Torūnės vietomis. Gidų padedami apžiūrėjome vieno garsiausių visų laikų astronomo Mikalojaus Koperniko gimtąjį namą ir dalyvavome kūrybinėse meduolių kepimo dirbtuvėse Torūnės meduolių muziejuje.

Ketvirtos dienos rytas prasidėjo balsavimu renkant projekto logotipą. Džiaugiamės mūsų projekto dalyvėmis – Ugne Dovidavičiūte ir Monika Jokubaityte, kurių logotipas, sukurtas drauge su Lenkijos komandos nare Martyna Rzeźnik buvo pripažintas geriausiu ir tapo oficialiu mūsų projekto ženklu.

Kadangi vizito šeimininkai – Poznanės Mistrzostwa sporto mokykla, likusi ryto dalis buvo skirta sportiniams užsiėmimams: plaukimo, tinklinio, rankinio, aerobikos treniruotėms.

Popiet – ypatingo pasiruošimo pareikalavusi veikla – savo šalies pristatymas. Kiekviena komanda per šokį, dainą, muziką, tautinį kostiumą siekė supažindinti kitus projekto dalyvius su tradicine savo šalies kultūra. Nuoširdūs pasirodymai sukėlė tikrą geros nuotaikos ir emocijų audrą.

Paskutinė susitikimo diena – vėl rimta dalykinė veikla, o po pietų – tarptautinis skonių ir kvapų festivalis – tradicinės virtuvės pristatymas, sukvietęs ne tik projekto dalyvius, bet ir šeimas bei visą gimnazijos bendruomenę.

Gaila, kad laikas bėga taip greitai – pirmadienį susitikome dar nepažinę vieni kitų, o šeštadienį išsiskirdami jau slėpėme liūdesio ašaras. Smagu, kad projektas dar tik prasideda ir, grįžę namo, visi vėl kimbame į kito etapo veiklas.

Daugiau apie projektą galite sužinoti čia.

 

Projekto akimirkos – koordinatorių nuotraukose:

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 48 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,