Mano Gargždai



Kaip Adamsų šeimyna delfinariumą aukštyn kojom apvertė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eglės Sabaliauskaitės nuotr. Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

Nors pajūryje rogių kelio vis dar nėra, tačiau Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas gyvena švenčių laukimo nuotaikomis. Kalėdų Senelio atėjimui ruošiasi ne tik delfinai, bet ir visa Adamsų šeima, kurią įkūnija Klaipėdos muzikinio teatro artistai.

 

Režisierė Rūta Bunikytė, dirbusi prie projekto „Delfinai ir žvaigždės“, dabar delfinariume stato nuotaikingą spektaklį visai šeimai „Kalėdos aukštyn kojom“, kurio premjera – jau šį trečiadienį, gruodžio 14 dieną.

„Juk Adamsai vienu pirštų spragtelėjimu gali apversti visą pasaulį“, – šypsosi režisierė. Ir pristato šeimyną: tėtis Gomesas – Muzikinio teatro baleto solistas Aurelijus Liškauskas, Trečiadienė – šokėjo dukra Ilzė, Svirdulys – delfinų treneris Mindaugas Lukošius, Mertišė – balerina Aušra Krasauskaitė, breiko šokėjas dėdė Pūlinys – šokėjas Mantvydas Žilinskas, Pūgžlys – šokėjas Sidas Praleika.

Pagrindinis šios įdomios, žaižaruojančios nepaprastais gebėjimais šeimynos uždavinys – sukurti efektingą pasirodymą Kalėdų Seneliui. Tačiau kaip tai padaryti šeimai, kurioje – visi yra svarbiausi, visi labai talentingi? Nesusipratimų ir džiaugsmingų atradimų scenoje tikrai netrūks.

„Tikiuosi, kad delfinai mums tikrai padės ir išgelbės net pačioje beviltiškiausioje situacijoje“, – sako Aurelijus Liškauskas.

Šis artistas tapo pirmojo projekto „Delfinai ir žvaigždės“ nugalėtoju. Aurelijus prisimena, kad tuomet valandų, praleistų Kopgalyje, kur įsikūręs Lietuvos jūrų muziejus, neskaičiuodavo. Keliai į delfinariumą vedė ir rengiant kitus spektaklius, šokius, pasirodymus.

„Delfinai visuomet palieka neišdildomą įspūdį, jie tokie prieraišūs ir geranoriški, nuolat krykštaujantys“, – emocijų neslėpė Aurelijus.

„Tai – gyvūnai, teikiantys optimizmo, energijos ir gerumo. Džiaugiuosi, kad ir mano šių metų kalėdinis laikotarpis bus būtent toks – kupinas nuotykių, naujų atradimų“.

To paties Lietuvos jūrų muziejaus lankytojams linki ir delfinariumo komanda, ir dvylika čia gyvenančių delfinų.

Kalėdiniai spektakliai „Kalėdos aukštyn kojom“ delfinariume vyks gruodžio 14, 15, 16, 23 d. – 12.00 val., 17, 18 d. – 12.00 ir 15.00 val. Gruodžio 31 d. – rengiamas Naujametis koncertas „Angelai ir demonai“. Bilietus galima įsigyti iš anksto internetu www.ljm.lt

Tomis dienomis ir gruodžio 25 bei 31 d. Smiltynėje nuo perkėlos iki delfinariumo kursuos miesto autobusas.

 

Renginio plakatas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 431 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,